• 瀏覽: 1,408
  • 回覆: 18
2022 9月 septiember
6Hfuji 闊別三年 強勢回歸
西方求救🤔🤔

依家唯有期望疫苗快啲推出.

其實只要人人都肯戴住口罩, 新冠根本唔係咁難控制. 

往往就係疫情較靜, 感染人數下降, 啲人又鬆懈,又當無左件事.

引用:
原帖由 GX225 於 26-10-2020 08:50 發表
其實只要人人都肯戴住口罩, 新冠根本唔係咁難控制. 

往往就係疫情較靜, 感染人數下降, 啲人又鬆懈,又當無左件事.
唔關口罩事,係攬攬錫錫問題

要學習中國的措施

洋人抗疫心態,與東方人不同,所以效果各異,佢哋嘅國民再唔肯合作,只有更多人染疫,更多人死亡

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-10-26 08:31 AM 發表
因應國內新冠肺炎疫情未見放緩,西班牙總理桑切斯(Pedro Sanchez)周日(25日)宣布,全國進入緊急狀態,除加那

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20201026/photo/bkn-20201026030014566-1026_00912_001_01b.jpg?20201026041800

都話全歐洲都巨大危險!

西班牙緊急狀態維持 ...
做一個有責任的政府,對市民的生活付責。

引用:
原帖由 沒那種命。 於 2020-10-26 09:51 AM 發表
要學習中國的措施
緊係要跟武漢肺炎出處....................

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-10-26 08:51 AM 發表

唔關口罩事,係攬攬錫錫問題
中國人幾千年前開始見面禮儀都已識得保持社交距離。

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-10-26 08:44 AM 發表
依家唯有期望疫苗快啲推出.
就算有疫苗都要生產,全世界咁多人都唔知要幾多時間

好奇怪,點解歐洲同美國特別多。😂

仲多過亞洲同非洲?

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-10-26 10:52 AM 發表
好奇怪,點解歐洲同美國特別多。😂

仲多過亞洲同非洲?
因為佢地唔多願意戴口罩.
佢地認為有病既人先要戴, 無病既唔應該戴.

佢地有自由, 自由大晒, 不自由, 無寧死. 規管往往遇好大阻力.

但現實係:
未有病徵既已經可以傳染別人
同有病徵既人都未必肯戴.
佢地社交上好喜歡攬攬錫錫. 加速互相感染.

結果, 咪個個排住隊去見上帝.

引用:
原帖由 laiking888 於 2020-10-26 10:15 AM 發表

緊係要跟武漢肺炎出處....................
民主自由,民主大國,應該百毒不侵,唔係㗎?

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]