• 瀏覽: 7,657
  • 回覆: 149
+22
叫人大代表協助安排家屬,支持者上深圳聲援及營救

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-10-26 12:07 AM 發表

曱甴唔係低能就係智障,梗係信
佢哋黃父母都吾覺得,人生經歷多而有點世故及智慧囉。😑

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2020-10-26 12:13 AM 發表

佢哋黃父母都吾覺得,人生經歷多而有點世故及智慧囉。😑
養不教,父之過,犯法就係犯法

個十二隻曱甴要為係第個地方犯法負責任,非常簡單

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-10-26 12:17 AM 發表

養不教,父之過,犯法就係犯法

個十二隻曱甴要為係第個地方犯法負責任,非常簡單
不敢苟同,佢有教,如此般教囉,結果必然如此,同類立場。😎

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2020-10-26 12:19 AM 發表

不敢苟同,佢有教,如此般教囉,結果必然如此,同類立場。😎
有無教你知

十二件人渣破壞社會安寧,請問個十二隻曱甴到宜家佢地父母講過D咩,姑息養奸,砌詞狡辯就見到

5名被告為30歲售貨員鄧棨然、31歲時裝設計師鄭進、17歲港鐵技術訓練員鄭子豪、25歲廚師李威龍,以及17歲學生廖子文。5人涉於去年9月30日,在灣仔駱克道金樂大廈19樓一個單位內管有製造汽油彈的原料,控方今控告他們一項串謀干犯縱火案及一項管有物品意圖損壞財產罪。

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-10-26 12:20 AM 發表

有無教你知

十二件人渣破壞社會安寧,請問個十二隻曱甴到宜家佢地父母講過D咩,姑息養奸,砌詞狡辯就見到
所以咪話父母,同仔女都係黃囉。🤡

引用:
原帖由 sos2288 於 2020-10-25 11:24 PM 發表
促台灣不要再非法扣留5港人,盡快送回香港,5名港人家屬等你回家
同人唔同命,呢5名港人冇人理

總之, 犯法就要接受法律制裁。不要將守法的香港人同依D人渣罪犯掛鈎

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-25 11:21 PM 發表
12港人被扣留在深圳鹽田看守所至今64日,家屬及其委託的律師均仍未能接觸各人。學生組織「賢學思政」今午(25日)連續第三個周末在街頭舉辦抗爭攝影展,並呼籲市民關注12港人,惟一度遭警方到場拉起橙帶封鎖相展範圍。其中一名被扣留港人廖子文父親也有現身,並留下寫有「等你回家」字句的明信片。

https://hk.appledaily.com/resizer/3Ui7aJJaM4ccwkPyVzDErBsV6m8=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/10-25-2020/t_55a19fd8101643129de17a489b8d2cae_name_____.jpg ...
等下啦
係大陸坐完一年兩年就返泥架啦!

寫「等你伏法」仲好喎。。

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-10-26 12:32 AM 發表

等下啦
係大陸坐完一年兩年就返泥架啦!
返黎再坐

12隻港奸罪犯人渣乖乖在國內服刑完畢, 就會遣返香港再受審及判刑, 過多一次精彩人生就可以回家了... 人渣暴徒曱甴真係抵Q死啊...

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 25-10-2020 11:21 PM 發表
12港人被扣留在深圳鹽田看守所至今64日,家屬及其委託的律師均仍未能接觸各人。學生組織「賢學思政」今午(25日)連續第三個周末在街頭舉辦抗爭攝影展,並呼籲市民關注12港人,惟一度遭警方到場拉起橙帶封鎖相展範圍。其中一名被扣留港人廖子文父親也有現身,並留下寫有「等你回家」字句的明信片。

https://hk.appledaily.com/resizer/3Ui7aJJaM4ccwkPyVzDErBsV6m8=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/10-25-2020/t_55a19fd8101643129de17a489b8d2cae_name_____.jpg ...
廖子文係中五學生,大概十七、八歲,佢父親最多四十幾歲,點解滿頭白髮?定係染左金毛?
而且佢父親的年紀,應該有享受港英政府的九年免費教育,點解寫d中文字咁肉酸?
最後,寄上內地的信封地址,唔該寫簡體字『深圳市永安北一街南一號  深圳鹽田看守所

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 25-10-2020 11:33 PM 發表

呢次唔得啦!
開完家長會,
無廿年都唔放監
仲有得救,只要家長知錯,再現身搵民建聯開記招,今次唔好戴口罩,聲稱之前蒙面的所謂家長係冒充的,自己本人愛國愛港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]