• 瀏覽: 28,019
  • 回覆: 418
+8
引用:
原帖由 男E 於 2020-10-25 10:57 PM 發表
涉嫌非法入境內地的12名港人被扣留深圳逾2個月,「12港人關注組」晚上發起網上集會。有被捕港人的家屬表示,希望期望港區人大代表協助家屬與中央溝通,盡快釋放12港人。

被捕港人黃偉然的太太批評,內地香港互相推卸責任。她希望丈夫能在新年前返港,亦希望港人繼續關注事件。被扣港人鄭子豪的爸爸就表示,擔心兒子受虐待,期望港區人大代表協助與中央溝通。

全球多個城市連日發起集會或遊行,以聲援12名港人。台灣 ...
警方應該著手調查協助12逃犯有誰協逃。

引用:
原帖由 男E 於 2020-10-25 10:57 PM 發表
涉嫌非法入境內地的12名港人被扣留深圳逾2個月,「12港人關注組」晚上發起網上集會。有被捕港人的家屬表示,希望期望港區人大代表協助家屬與中央溝通,盡快釋放12港人。

被捕港人黃偉然的太太批評,內地香港互相推卸責任。她希望丈夫能在新年前返港,亦希望港人繼續關注事件。被扣港人鄭子豪的爸爸就表示,擔心兒子受虐待,期望港區人大代表協助與中央溝通。

全球多個城市連日發起集會或遊行,以聲援12名港人。台灣 ...
根本冇可能釋放,件事已經越搞越大,就算你真心認錯、悔過,在港疑似家屬跪地都冇用,因為已去到國際層面,釋放,就係沒有法治,如何能談依法治國?所以現在只有一條路可行,就係等國內司法程序完結,同時亦不要希望會有輕判,理由同上,因已上國際層面,能依正常刑罰量刑,已算執到。
要人大同你溝通,一早就唔係咁玩,自己暗乸抵,低調進行,而家係你地自己將件事推向沒轉圜餘地,可以怪邊個?信錯泛民?定係佢地害你?自己諗啦。

唔係搵公文袋打官司咩

中港互相推缷責任????
神經病, 我淨係見到中港溝通得好好, 呢幾件蛋散必須在大陸完成審訊,坐完監再番黎香港再審再坐

十二隻曱甴已經戇居
十二家屬一樣咁戇居
咁就唔使驗DNA
都可以証明有親屬關係

附件

20191014_f2f68b36948afc8c9adaSRtEroeYblgr.jpg(18.34 KB)

a2d69cf6669df743ab3010ceae60d6879a1077b1_n.jpg(65.96 KB)

阿爺一定玩謝呢12條友,以儆效尤

引用:
原帖由 cck27 於 2020-10-26 08:51 AM 發表

警方應該著手調查協助12逃犯有誰協逃。
好似已拉咗第一浸,幕後老細或接頭人,相信仲有排搵。那個女的叫中雪刑,而家好似尚在還柙中候審緊。

人哋果d仆街黃絲曱甴老公同仔當日無法無天咁破壞香港社會秩序

今次天有眼,繼續食花生睇好戲

引用:
原帖由 深海靚更新 於 2020-10-26 08:42 AM 發表
早知今日何必當初,過年唔可能返嚟過年嘅,最低限10年內妳唔可能同妳個仔過年
其實,全部都係謊言,唔使理佢地,邊度會諗住團圓?如果諗住團圓,就唔會畀佢地潛逃啦,一走了之嘅效果,係呢世都唔係旨意番香港㗎,一早都預咗唔會有團圓結局,而家講團圓?三歳細路仔都唔信啦。

笑撚死人呀前日就話搵律屍告鹽田公安,今日又話搵人大溝通,成班唔知真定假既怪獸家長真係忘記自己班曱甴黑暴仔係罪犯呢件事?全球多個城市集會?未又係得個幾個假民主國家,好心文宣唔好十年如一日啦一年前或者仲會呃到下人依家只有傻仔腦殘同埋香討個幾隻護主犬會信囉

引用:

吊佢老母,台灣嗰5位手足呢?
9月到依家無消息wor,冚家剷又想煲大12瞞逃做新聞

家長們,到底知吾知偷渡系犯法的,內地有乜可能會釋放偷渡犯返港,真系有病!

人大可以凌駕于法律??

12港人犯法窩,犯法就要審理

一邊鬧大陸沒法治,一邊要求人大走後門破壞法治?私自放人?

咩道理??

黃蟲曱甴去美國台灣講你既人權啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]