• 瀏覽: 19,964
  • 回覆: 151
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 laichikwok88 於 2020-10-25 06:16 PM 發表
位於司徒拔道玫瑰崗幼稚園及私立的玫瑰崗學校(小學部),傳以財困為由解僱10多名教職員,引起家長關注,上周近70名家長到場

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201025/photo/bkn-20201025174505214-1025_00822_001_01b.jpg?20201025175859

得70人支持,即係有三十幾個學生嘅家長支持,只得小數,加入 ...
聲援又唔頂肚,加學費啦

轉校要快

引用:
原帖由 laichikwok88 於 2020-10-25 06:16 PM 發表
位於司徒拔道玫瑰崗幼稚園及私立的玫瑰崗學校(小學部),傳以財困為由解僱10多名教職員,引起家長關注,上周近70名家長到場

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201025/photo/bkn-20201025174505214-1025_00822_001_01b.jpg?20201025175859

得70人支持,即係有三十幾個學生嘅家長支持,只得小數,加入 ...
黃屍係哩個世界做乜野要佢哋批准

最重要嘅就係,嗰70個家長裏面,有幾多個係真係家長

你要怎麼辦我要

引用:
原帖由 lavender18 於 2020-10-25 08:02 PM 發表

師兄你係咁趴趴走冇$收好唔抵啫
潘媽媽死左個女仲咁上進學台語真係值得d家長學習架

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-25 06:20 PM 發表
可能財因埋眾籌囉
打個what乜畀成哥得啦~
冇錯,十X哥最中意幫黑畜

叫佢地加多啲學費嚟支持班教職員

實名登記睇下有幾多件貨真
價實真係該校家長定係戲子佬、雞婆,曱甴又玩充數遊戲!?

十卜

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-10-25 07:34 PM 發表
其實呢70個家長交多2-3倍啲學費咪可以救返幾個教師囉,唔係少少錢都俾唔起下
每位捐獻一百幾拾萬都得嫁!

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-10-25 07:59 PM 發表
火魔師死撚左去邊??
無錢仲出嚟

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2020-10-25 06:48 PM 發表
宜家咩世界炒人都唔比
而家個香港就係變左...伙記惡過老細...債仔又惡過債主....黑暴曱甴仲惡過差人咁恐怖.....!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]