• 瀏覽: 8,551
  • 回覆: 108
  • 追帖: 3
美國一日成 8 萬人確診都未有罷工啦,佢地夠無封關,仲由得 d 人中招

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-25 05:46 PM 發表

知唔知點解大陸一直做不出好晶片~~~就係一直炒曬D人才 剩下成堆廢柴王馬掛做事
人哋叻過你就要炒要殺!
peter仔最犀利,做愛發電專家

如果法例判罷工係非法,呢班黃醫護係咪願意即時辭職?

醫護背後嘅大台要玩嘢,就幫你一把,玩L死你班罷工狗,要你地班黃醫護全部失業

回覆 引用 TOP

咁鍾意罷工
好似港龍
炒哂

回覆 引用 TOP

HA一定要強硬
先炒帶頭罷工狗
其餘紀錄在案
冇升職、冇加薪
再犯事,即炒
工會再搞事,國安法處理
👊

回覆 引用 TOP

呢班人可以說,罷工她們剛位是什麼,等她們罷完工,
回返剛位做事,人等到她玩完回來,好多國家有案例應點處理班人,
只是班人不愛自己,也不愛國家國民,她們決定是自己找來她們命運點走
等班人識做返正常人,人民見曬上帝時間是不等人,她們工作剛位

附件

0001.jpg(129 KB)

2020-10-25 06:51 PM

000000000001.jpg(153.78 KB)

0000001_1.jpg(80.3 KB)

0000000001.jpg(115.59 KB)

0000001.jpg(103.72 KB)

00000001.jpg(163.42 KB)

000000001.jpg(248.69 KB)

901748.jpg(83.2 KB)

734.jpg(247.19 KB)

733.jpg(194.83 KB)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-25 05:46 PM 發表

知唔知點解大陸一直做不出好晶片~~~就係一直炒曬D人才 剩下成堆廢柴王馬掛做事
人哋叻過你就要炒要殺!
知唔知點解你響香討臭名遠播,就係你夠柒呀,死曱甴

回覆 引用 TOP

我不讚同罷工但如果冇封關香港會變成點??第三波就是政府封關不力.現在還未完全攪點.

非法行為

回覆 引用 TOP

永久取消醫護資格及即炒

回覆 引用 TOP

政治就政治啦,講乜嘢法律。講法律就係廣工。黑醫護唔試下罷工要求泰國總理下台?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-10-25 05:42 PM 發表

參與工會行動,只限於非工作時間,才受保障
咪誤道市民
香港是沒有合法罷工
罷工=曠工
可以即炒
如屬勞資糾紛,於工作時間進行工業行動亦受法律保障,但班黑醫護今次唔係勞資糾紛,因此絕對係曠工。

回覆 引用 TOP

罷工邊可能合法,由你班人老吹出來就係合法啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-25 05:48 PM 發表

點解唔係搵逃緊生大律師諮詢
逃狀棍扮忙緊趴趴走單嘢唔得閒插隻手去職功盟樹

香港教育 教你入獄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-10-25 05:51 PM 發表

罷工要求乜隔離病房、設備……,嗰時病人少,根本有足夠病房同防護裝備設施,即要求無理!淨返封關啦!
即罷工不合法啦!
好啦,內陸關封左,外國家陣咁勁唔見佢出黎,證明之前咩為香港人好都係廢話,炒鳩晒佢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]