• 瀏覽: 5,386
  • 回覆: 65
陳同佳若果真係有心投案 ,香港政府暗地幫他一把,易過借火,方法如下:

1)首先揾一名類似陳同佳嘅市民陳大文買張機票去台灣!

2)陳大文身份證、護照、機票在機埸入閘前,巧合地俾陳同佳執到,由戴住口罩帽子嘅陳同佳入閘登機 !

3)  所有入境職員、機場保安、航空公司皆巧合地為大近視職員!  

4)待數名便衣警員隨機陪同陳同佳抵達台灣後,予以通知台灣警方, 陳同佳偷渡入咗台灣 !

香港政府開記者招待會,發現一名市民陳大文,暈到在機埸廁所 !

就係咁簡單 ,公義得以彰顯,台灣仲 可以玩乜嘢 ?

台海兩岸之間的恩怨情仇,香港難以處理。

請問樓主邊間航空公司願意配合? 
華航,長榮?
仲有,點解要配合?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-25 05:07 PM 發表
陳同佳若果真係有心投案 ,香港政府暗地幫他一把,易過借火,方法如下:

2)陳大文身份證、護照、機票在機埸入閘前,巧合地俾陳同佳執到,由戴住口罩帽子嘅陳同佳入閘登機 !

3)  所有入境職員、機場保安、航空公司皆巧合地為大近視職員!  

4)待數名便衣警員隨機陪同陳同佳抵達台灣後,予以通知台灣警方, 陳同佳偷渡入咗台灣 !

香港政府開記 ...
到時有人鬧香港係人治
原來證件可以做假,唔跟法律,為左呃台灣省

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-10-25 07:12 PM 發表
請問樓主邊間航空公司願意配合? 
華航,長榮?
仲有,點解要配合?
網友,你想多咗喇 !

俾面些就需要航空公司配合,其實只需要入境處配合已足夠,程序上航空公司根本難辨真假 !

引用:
原帖由 oyear 於 2020-10-25 07:21 PM 發表

到時有人鬧香港係人治
原來證件可以做假,唔跟法律,為左呃台灣省
網友,你有無睇井1架?

只係陳同佳執到真證件冒充陳大文偷渡入境 ,關香港政府乜嘢事呢 ?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-25 06:46 PM 發表
台海兩岸之間的恩怨情仇,香港難以處理。
網友,係殺人者得到應有審訊裁決,這是公義得以彰顯 ,大快人心之事 !

兩岸情仇,可以不在考慮之列 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-25 07:43 PM 發表

網友,係殺人者得到應有審訊裁決,這是公義得以彰顯 ,大快人心之事 !

兩岸情仇,可以不在考慮之列 !
理該如此,惟現實殘酷。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-25 07:49 PM 發表

理該如此,惟現實殘酷。
網友 , 如果陳同佳真係有心投案 , 解決方法的確可以咁簡單 !

但本人認為最大難題係陳同佳並非真心投案 ,  只係耍香港政府 , 咁就麻煩好多勒 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-25 07:40 PM 發表

網友,你有無睇井1架?

只係陳同佳執到真證件冒充陳大文偷渡入境 ,關香港政府乜嘢事呢 ?
一樣會比泛民鬧入境署無能,比人冒牌出境

你要知台灣同泛民就係要食血饅頭,點會比件事消停?

引用:
原帖由 oyear 於 2020-10-25 10:48 PM 發表

一樣會比泛民鬧入境署無能,比人冒牌出境

你要知台灣同泛民就係要食血饅頭,點會比件事消停?
網友 ,  你分析合理 !

無論點做 ,  泛民同台灣都會食血饅頭 ,  若只係入境處被斥無能 ,  卻可以令殺人者得到應有審判 ,  彰顯公義 , 這個代價絕對值得 !

你認為#1做法行得通嗎 ?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-25 05:07 PM 發表

香港政府開記 ...
台彎咪話passport 與本人不附,原機回港?

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-10-25 08:54 PM 發表
網友 , 你相信照片中紅衣帽人就係潘母 ?

我就唔信喇 ,  泛民戲子一名 ,  霞姨話戲太渣無飯盒派 !

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-10-25 11:42 PM 發表

台彎咪話passport 與本人不附,原機回港?
網友 , 殺人犯陳同佳已在台灣 , 全世界都在電視及網上見到 , 台灣若原機遣返  ,  這只証明台灣自己放棄咗本身嘅法庭審訊 及司法公義 !

等同你台灣打開台灣所有監獄 ,  放哂所有殺人犯 、強姦犯我哋都無權阻止架?

不過 , 世人恥笑台灣無司法、缺公義就少不免矣 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]