• 瀏覽: 5,383
  • 回覆: 65
引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-26 08:52 PM 發表

網友 ,因為唔係為咗一個罪犯,而令政府有因此而蒙羞嘅風險 !

而係為咗慘被殘殺棄屍嘅潘曉穎,為受害人昭雪亡魂,而及殺人犯應接受審訊方可彰顯公義,乃人類嘅良知,最終香港政府因此而蒙羞抑或讚譽,史書自有公道 !
樓主不如叫神童雞坐大飛去呆灣管轄既東沙群島好過啦,方便直接快捷....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-27 07:43 AM 發表

唔好玩啦...航空公司咁做,永遠不能再經營呆灣航線呀.....

你唔好話"等國泰做完,執左佢再用另一間去開航線"呢D屎橋呀.....
網友 ,使乜航空公司配合呢?

一個無墨嘅陳同佳,戴埋帽及口罩 ,帶着(貌似無墨陳同佳 )陳大文身份證、護照、機票,直頭輕鬆過關喇,只需要入境處配合 !

你唔好當航空地勤係機埸特警至得架 ?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-27 07:46 AM 發表

樓主不如叫神童雞坐大飛去呆灣管轄既東沙群島好過啦,方便直接快捷....
網友 ,本帖子井18已有網友(護陰急先鋒 )建議用大飛 !

你可輔助佢,帶埋(虎符)及四聯幫龍頭棍以方便號召手足 !

暗號( 彰顯公義 ) !

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-10-27 07:18 AM 發表

你果D 係傳聞證供,廢的。
網友,俾埋陳同佳身份証及DNA驗信都唔得?我夠話台灣領導人蔡英文係元秋假扮都得喇 !

咁台灣唔俾人恥笑無公義、司法都好難囉 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-27 07:10 AM 發表

網友.,為受害人昭雪亡魂,方能彰顯公義 ,係不分地域架 !

詳解可看本帖子井21 !
你都幾得意
公義
你搞清楚而家系邊個沒公義
而你提倡緊
系違法達義

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2020-10-27 02:11 PM 發表

你都幾得意
公義
你搞清楚而家系邊個沒公義
而你提倡緊
系違法達義
網友 ,你不如講解吓兇徒在台灣殺人,棄屍荒野 ,在世人皆見嘅情況下,  不用接受法律制裁,係咪無公義先喇 !

講就容易 ,你又提出吓有乜嘢方法送陳同佳去台灣 ?

就咁算數 ,唔係卦?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-25 11:45 PM 發表

網友 , 你相信照片中紅衣帽人就係潘母 ?

我就唔信喇 ,  泛民戲子一名 ,  霞姨話戲太渣無飯盒派 !
同感

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-27 02:31 PM 發表

網友 ,你不如講解吓兇徒在台灣殺人,棄屍荒野 ,在世人皆見嘅情況下,  不用接受法律制裁,係咪無公義先喇 !

就咁算數 ,唔係卦?
陳同佳最好就係自殺謝罪
仲要喺潘母面前服毒割脈兼跳海, 才能息潘母之恨。
唔好再煩香港人。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-10-27 04:51 PM 發表

陳同佳最好就係自殺謝罪
仲要喺潘母面前服毒割脈兼跳海, 才能息潘母之恨。
唔好再煩香港人。
網友,你呢個結局梗係最好喇 !

或者掟陳同佳去北韓犬決都可以接受嘅 !

殺人填命,天公地道 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-27 02:31 PM 發表

就咁算數 ,唔係卦?
台灣問題
要香港埋單

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2020-10-27 10:00 PM 發表

台灣問題
要香港埋單
網友 ,真係估你唔到,你好意思講 ( 違法達義 )?

你咪仲得意 ,台灣問題要香港埋單都講得出?

受害人潘曉穎 ,慘被殘殺棄屍 ,為死者昭雪亡魂,討回公道,係所有稍有血性嘅人都應該做的事,彰顯公義,何需分國界、種族?

你可以講台灣有最大責任處理此案,但唔代表台灣埋沒良知,其他國家、地區就應該放棄為死者伸冤 !

彰顯公義同環保一樣,係全世界嘅人都應該做嘅 !

陳同佳先移民美國, 再去台灣.

美國去台灣免簽證, 加上台灣唔敢拒絕美國人入境.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-10-27 11:06 PM 發表
陳同佳先移民美國, 再去台灣.

美國去台灣免簽證, 加上台灣唔敢拒絕美國人入境.
網友,你覺得美國會俾殺人犯陳同佳移民入籍嗎?

美國最樂見兩岸及香港反枱,點會做和事老 ?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2020-10-27 11:12 PM 發表

網友,你覺得美國會俾殺人犯陳同佳移民入籍嗎?

美國最樂見兩岸及香港反枱,點會做和事老 ?
仲有好多國家入境台灣系唔駛簽證的, 去果D啦.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-10-27 11:19 PM 發表

仲有好多國家入境台灣系唔駛簽證的, 去果D啦.
網友 ,  你嘅建議都幾好 !

點解香港政府或其他志願團體無提出?先協助陳同佳去其他可免簽証入台灣嘅國家呢? 但殺人犯有無國家願意俾佢入籍呢 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]