• 瀏覽: 8,209
  • 回覆: 111
+3
引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-25 04:29 PM 發表
特衰正苦被逼到死胡同啦

舊年扮哂蟹大義凜然話要為潘太伸張正義

而家冇得縮架啦..潘太永遠站係上風道德高地

而家如果冇法律同台灣司法互助既話

咪用緊急法頒一個新法律囉

橫掂都唔係第一次用緊急法架啦 
你戇鳩少陣啦!

請警方和中央切查潘曉穎是否真的死了,可能整個騙局都是台灣自編自導自演。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 25/10/2020 17:20 發表

支那聲稱台灣係佢既一部分..

點解支那冇介入落命令要求台灣接受陳同佳??

由得台灣自把自為任意操作..

究竟台灣係咪支那一部分??
on9、又唔撚識、台灣係地方呀

引用:
原帖由 kwansiu2007 於 25/10/2020 19:56 發表

道德高地?教到個女有左第二個男人骨肉仲同陳同佳去台灣攪嘢,禾覺得佢做人老母都有好大問題囉!
根本肚裏面既係佢老豆、因為陳與潘母有路、受潘母指使向女兒下毒手

香港人無犯罪,怎樣棄保偷渡?

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-25 04:20 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳出獄逾一年,仍未到台灣自首,受害人潘曉穎母親原定今日(25日)與警方會面,惟她指因警方未有回覆兩項要求,會面告吹。潘太質疑警方是否誠心正視問題,願意坐下來與台方協商,讓陳同佳盡快取得簽證到台灣受審,還是只想做門面功夫。行政會成員、資深大律師湯家驊今(25日)在Facebook表示,對潘媽媽的說法感奇怪,質疑她不怪台方怪警方,嘲諷稱:「看來當局唯一辦法是要求民主派協助,把陳同佳假 ...
小佳心想:出海釣魚咁危險睬你都傻🤔🤔

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-10-25 04:52 PM 發表
潘媽可能會出偷渡費,或眾籌偷渡費,還要通知港警、大陸不要阻截,才能讓陳成功到台!
釣魚成功條件:傷講正苦開綠燈,內地邊防放假一天,呆灣要鎖起雄3, 唔知個或然率係幾多呢🤔🤔

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-25 04:29 PM 發表
特衰正苦被逼到死胡同啦

舊年扮哂蟹大義凜然話要為潘太伸張正義

而家冇得縮架啦..潘太永遠站係上風道德高地

而家如果冇法律同台灣司法互助既話

咪用緊急法頒一個新法律囉

橫掂都唔係第一次用緊急法架啦 
屌又緊急法一言堂?鍾意就用緊急法送人去第二個地方?你地係想爭取呢樣嘢?

奉勸潘曉穎母親一句
佢再繼續
配合民進黨劇本演落去
只會適得其反
最終將會被唾棄
並失去香港市民對佢既同情 ...   

應該直接話,學12傻仔咁樣坐大飛偷渡去,順便串埋12隻曱甴

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-25 04:52 PM 發表
怪,可能補償150萬新台幣喎??

修例風波︰台聯絡潘曉穎家屬 擬補償150萬新台幣
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200111/bkn-20200111000053375-0111_00822_001.html
面嗰浸

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-25 04:20 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳出獄逾一年,仍未到台灣自首,受害人潘曉穎母親原定今日(25日)與警方會面,惟她指因警方未有回覆兩項要求,會面告吹。潘太質疑警方是否誠心正視問題,願意坐下來與台方協商,讓陳同佳盡快取得簽證到台灣受審,還是只想做門面功夫。行政會成員、資深大律師湯家驊今(25日)在Facebook表示,對潘媽媽的說法感奇怪,質疑她不怪台方怪警方,嘲諷稱:「看來當局唯一辦法是要求民主派協助,把陳同佳假 ...
去釣魚之前要先學揸船跟手再買隻大飛咁先係正確釣魚嘅態度呀嘛!

引用:
湯大狀説得對

潘母收台灣黑金出賣良心

潘媽媽是策劃者,虎毒不吃兒,在真香港人證實是錯的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]