• 瀏覽: 8,279
  • 回覆: 111
+3
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-25 04:57 PM 發表
因為同元朗白衣人一樣都是同一伙人 有人照可以無事
什麼天紙犯法與賤民同罪😖
冇法治投資冇保障
係囉!係囉!台灣真係目無法紀。

罪犯到本國自首,都可以被台灣排除台灣境外。

一般其他國家,一早關左入閘上法庭。。。

強烈支持湯家驊建議。

佢老母都係勁黃

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-10-25 04:55 PM 發表
11哥乃堂堂一名大狀,與一名村婦隔空對罵,醜唔醜D?
有傳媒、政棍陸陪呢個村婦癲,一齊醜化政府,咁湯大狀當然要正視聽

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-10-25 04:55 PM 發表
11哥乃堂堂一名大狀,與一名村婦隔空對罵,醜唔醜D?
非隔空對罵
係隔空篤爆

不如揾綠帽子王幫手,下次有「手足」著草過呆灣時,叫陳X佳搭順風船過呆灣囉。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-25 04:29 PM 發表
特衰正苦被逼到死胡同啦

舊年扮哂蟹大義凜然話要為潘太伸張正義

而家冇得縮架啦..潘太永遠站係上風道德高地

而家如果冇法律同台灣司法互助既話

咪用緊急法頒一個新法律囉

橫掂都唔係第一次用緊急法架啦 
道德高地?教到個女有左第二個男人骨肉仲同陳同佳去台灣攪嘢,禾覺得佢做人老母都有好大問題囉!

所以識嘢先識玩嘢,潘母認命啦

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-25 04:29 PM 發表
特衰正苦被逼到死胡同啦

舊年扮哂蟹大義凜然話要為潘太伸張正義

而家冇得縮架啦..潘太永遠站係上風道德高地

而家如果冇法律同台灣司法互助既話

咪用緊急法頒一個新法律囉

橫掂都唔係第一次用緊急法架啦 
唔好意思完全唔緊急,唔需要用,台灣唔收咪算數囉,係乞兒暴徒幫陳同佳,爭取唔駛去台灣

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-25 05:13 PM 發表

阿湯生,阿佳佳坐洗頭艇去呆灣,無論佢上唔上到岸,呆蛙都會將佢連人帶艇拖返出公海的。😂😂😂😂😂😂😂
係架洗頭艇插支尾角旗即收

罪犯自首都唔俾,真係要坐艇偷逃去呀!😅

引用:
原帖由 k514 於 2020-10-25 08:22 PM 發表

係架洗頭艇插支尾角旗即收
但係見到條篸有粒墨即時彈返落海喎😁😁

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-25 05:20 PM 發表

支那聲稱台灣係佢既一部分..

點解支那冇介入落命令要求台灣接受陳同佳??

由得台灣自把自為任意操作..

究竟台灣係咪支那一部分??
可憐嘅你一世仇恨自己身份

啲曱甴同台灣政府真係虛鳩偽,明明反對陳同佳送台,今日竟然話香港政府唔准? 黃狗啲平衡時空法同精神分裂真係堅勁!

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-10-25 04:20 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳出獄逾一年,仍未到台灣自首,受害人潘曉穎母親原定今日(25日)與警方會面,惟她指因警方未有回覆兩項要求,會面告吹。潘太質疑警方是否誠心正視問題,願意坐下來與台方協商,讓陳同佳盡快取得簽證到台灣受審,還是只想做門面功夫。行政會成員、資深大律師湯家驊今(25日)在Facebook表示,對潘媽媽的說法感奇怪,質疑她不怪台方怪警方,嘲諷稱:「看來當局唯一辦法是要求民主派協助,把陳同佳假 ...
其實解決辦法可以好簡單,陳同佳買張機票去日本,當入境日本時,向日本警方自首,相信便會被日本警方移交去台灣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]