• 瀏覽: 18,059
  • 回覆: 222
引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-10-25 02:00 PM 發表

深水埗西九龍中心外牆的性感少女廣告惹爭議,負責繪製廣告的漫畫家早前表示,商場因為颱風襲港而將廣告拆除。商場今凌晨(25日)再次掛起巨型漫畫廣告,雖然漫畫廣告仍以女性做主角,但畫風就大為不同,漫畫家預告陸續有新的漫畫廣告登場。

西九龍中心外牆原本掛著的6幅巨型漫畫廣告,主角是衣著性感的少女,而本地知名漫畫家林祥焜是該漫畫廣告的作者。早前深水埗區議員劉佩玉聯同2名家長到商場請願,聲稱接獲數十家長投 ...
D人真係多9餘一幅畫作有幾不雅不如唔准D人著三點式游水/唔准麻甩佬打大赤立

熱賣及精選
引用:
原帖由 err33 於 2020-10-25 02:43 PM 發表

頂,仲咩唔畫男仔呀,女人唔駛望咩
了緊鼻屎個位咪係男

引用:
原帖由 green2016 於 2020-10-25 03:06 PM 發表

醜女着泳衣無人話,靚女着泳衣俾人罵,乜 L 野思維呀?唔通係自卑感作崇? 😀
真係巧難明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-25 04:46 PM 發表

D人真係多9餘一幅畫作有幾不雅不如唔准D人著三點式游水/唔准麻甩佬打大赤立
不雅唔係正題!
"不忘搓9"至係!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-10-25 02:00 PM 發表

深水埗西九龍中心外牆的性感少女廣告惹爭議,負責繪製廣告的漫畫家早前表示,商場因為颱風襲港而將廣告拆除。商場今凌晨(25日)再次掛起巨型漫畫廣告,雖然漫畫廣告仍以女性做主角,但畫風就大為不同,漫畫家預告陸續有新的漫畫廣告登場。

西九龍中心外牆原本掛著的6幅巨型漫畫廣告,主角是衣著性感的少女,而本地知名漫畫家林祥焜是該漫畫廣告的作者。早前深水埗區議員劉佩玉聯同2名家長到商場請願,聲稱接獲數十家長投 ...
閪九龍果然係閪九龍, 黃人管理一睇就知, 特式係: 你唔畀佢做咩, 佢搵位攝罅都要做

柑蕉桔梨碌抽...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-10-25 04:46 PM 發表

香港真係好封建

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 054D 於 2020-10-25 16:40 發表

重有,女性有個人選擇著咩的權利,就算佢下海我都尊重。

但係,點解商場宣傳要女性露肉?咩原因?
咁你又見到西九龍插圖個三位女性有無投訴被迫著呀!
佢哋自願咁得唔得呀!
既然人哋自願無走出來投訴咁你就要尊重人哋。
香港是中西文化交雜地方,你咪專制到著衫唔可以露肉手臂都唔可以下。
又唔見你去投訴大型內衣地舖個班內衣模特兒照。
商場插畫唔得反而內衣店可以呀!你專唔專制D呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 touya08 於 2020-10-25 04:48 PM 發表

閪九龍果然係閪九龍, 黃人管理一睇就知, 特式係: 你唔畀佢做咩, 佢搵位攝罅都要做
乜西九係黃絲聖地嚟咩?!

引用:

天使真面目

回覆 引用 TOP

成功爭取

點解冇畫咸球

回覆 引用 TOP

寸得好
商場好野

引用:

好正!哈哈哈哈哈哈哈!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

[ [ [ Work Hard, Play Hard ] ] ]

回覆 引用 TOP

要記住西九龍中心,第日有自由行同外國客黎香港,記得幫佢宣傳同唔好黎消費

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]