• 瀏覽: 17,053
  • 回覆: 121
  • 追帖: 2
香港人真係最撚麻煩,想平自己去啦!

空少盤點各類怪客、煩客:「香港人最麻煩!」
撰文:任意行
最後更新日期:2019-02-28 12:29
https://www.hk01.com/開罐/86201/空少盤點各類怪客-煩客-香港人最麻煩

咁多後生少少三四十歲導遊唔影,反而影阿伯帶團,新聞靠害,幫旅行社趕客。

去狄士尼睇到人山人海好好多遊客客,香港有救了

我帶你地去咪得😁😁😁免費

姜太公釣魚。 

去荃灣香車街食爪爪麵

平?!5條野啦,帶你由筲箕灣行去西灣堅尼地城海旁吃炸肶啦喂。

有啲地方自己未必去到,1、2個人包船又唔化算。

望一望深圳人,再望一望香港人個樣,一模一樣,笑了。

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-10-25 03:15 PM 發表
本地遊使L人帶隊咩,係啲廢老先要
個人心地差 你都冇乜機會老

笑料

每個行業都搵政府笨7⃣️,乜春都要政府補貼。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-10-25 12:42 PM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201025/photo/1025-00176-002b1.jpg

【本報訊】一連三日的重陽假期昨日開始,雖然本地團出團反應不如預期,但市民仍各自安排到離島及郊區,不少熱門地點仍有爆滿情況,到處可見三五成群到郊外「抖氣」的市民。開往吉澳、荔枝窩及東坪洲的馬料水碼頭昨早人頭湧湧,部分群組更達十人以上。有市民認為本地團價格 ...
最 on 9就係深水埗美食團,食足6歺要7舊幾水,估唔到唸出嚟嗰個咁 on 9,但如果有人參加就重 on 9,真係要拎去打靶。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-10-25 12:42 PM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201025/photo/1025-00176-002b1.jpg

【本報訊】一連三日的重陽假期昨日開始,雖然本地團出團反應不如預期,但市民仍各自安排到離島及郊區,不少熱門地點仍有爆滿情況,到處可見三五成群到郊外「抖氣」的市民。開往吉澳、荔枝窩及東坪洲的馬料水碼頭昨早人頭湧湧,部分群組更達十人以上。有市民認為本地團價格 ...
信政府一成都雙目.....

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-10-25 03:15 PM 發表
本地遊使L人帶隊咩,係啲廢老先要
你唔會老??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]