• 瀏覽: 17,076
  • 回覆: 121
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-10-25 12:49 PM 發表
DLLM又話支持本土,但又話貴,免費好唔好
支持本土都要睇支持咩架
如果開放參觀本土特色歷史建築,平時又入唔到既話
幾百蚊我會去參觀

但本土餐廳,行山
呢d野你自己平日都做到邊會有後生報團呀
真係比d老人家唔會上網plan行程既人先會join

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-10-25 12:42 PM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201025/photo/1025-00176-002b1.jpg

【本報訊】一連三日的重陽假期昨日開始,雖然本地團出團反應不如預期,但市民仍各自安排到離島及郊區,不少熱門地點仍有爆滿情況,到處可見三五成群到郊外「抖氣」的市民。開往吉澳、荔枝窩及東坪洲的馬料水碼頭昨早人頭湧湧,部分群組更達十人以上。有市民認為本地團價格 ...
旅行社餓咗大半年,真的三年不發市、發市當三年!

on 膠!

本地人 join 本地遊, 已經夠 on  膠!

仲要講緊離地價?

攪得的話, 就一定要有特點,
否則 join 的都係你情我願的水魚,
就係咁簡單!

居村經常大把老人本地團, 隨時免費都仲得!

隨非你本身是外地旅客, 咁就有得做,
香港人走去比較香港團, 講果個本身都一樣係on 膠膠!

所以其實呢類news, 本身就已經係on膠新聞,
根本不佈也罷!

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-10-25 12:42 PM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201025/photo/1025-00176-002b1.jpg

【本報訊】一連三日的重陽假期昨日開始,雖然本地團出團反應不如預期,但市民仍各自安排到離島及郊區,不少熱門地點仍有爆滿情況,到處可見三五成群到郊外「抖氣」的市民。開往吉澳、荔枝窩及東坪洲的馬料水碼頭昨早人頭湧湧,部分群組更達十人以上。有市民認為本地團價格 ...
議員團好垃圾 去過一次黑名單...但就真係平在交通

有GPS洗鬼join 本地團, 香港好大咩??

各有各喜好,最重要做好防疫措施

旅行團係包埋保險費,跌咗落山間旅行社要負責。

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2020-10-26 11:04 AM 發表
有GPS洗鬼join 本地團, 香港好大咩??
就係😒粵B都唔使啦

依家都叫有幾餐食下都叫有來有往, 個個坐飛機兜個圈咪仲on 9

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-10-26 04:09 AM 發表

不如搞文化深導遊啦

例如馬安山礦村 城門水塘醉酒灣防線

呢d係香港歷史 要有導賞員講解

就算係維多利亞城界石要齊集哂打卡都有難度

好過去埋d 街坊都識去既所謂本地遊

醉酒灣防線仲有日軍隊長石刻 由邊個攻占

另外香港有兩百個無人居住離島 唔包船根本去唔到 起碼值得去 你去外國 有護照同機票就得 本地離島 冇私人包艇都去唔到

順便可以令更多人認識香港歷 ...
沙頭角支線

Side q 氣

引用:
原帖由 kcmc 於 2020-10-26 01:53 AM 發表

旅遊發展局旗下的「旅遊.就在香港」網頁推薦本地遊,主要有郊外遊、生態遊、農莊體驗等等,網民恥笑,皆因團費實在太離地!例如$770深水埗美食團、$1,260長洲行等,不少人都笑指$770去深水埗吃腸粉,莫非是任食﹖記者跟着這些行程,實測究竟費用需要多少呢?
深水埗美食團的行程,一共去6間餐廳,享受各種美食,如茶餐廳、豆腐花、腸粉、奶茶等等。不過行程沒有詳細說明會到哪一間餐廳,所以記者選擇了區內 ...
去旺角食三餐放題好過啦

有興趣咪參加冇興趣咪唔好參加囉…

深水埗烏槽後巷腸粉都係境點?

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 25-10-2020 12:42 發表

香港咁細,自己去得啦使乜跟團。
都係外遊最實際。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]