• 瀏覽: 28,574
  • 回覆: 405
  • 追帖: 1
+5
死咗個女好值得同情,但真係好on9!兩地警方坐低商談?坐邊度呀?香港?台灣?定中立地?兩地無對方執法權呀!攪清楚,唔好諗著台灣可以派人嚟香港拉人返台灣審啦!

香港政府能做的已經做了!
已經沒什麼可配合!
現在只有台陳及她自己三方自行處理!
台唔批給陳簽證,
香港政府什麼也做不了!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-25 12:48 PM 發表

公共行政, 你識條鐵?!
點解台灣由始至終都不肯發簽證給陳同佳?

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-10-25 11:55 發表
日日見記者係佢,現在唔見警方又係佢,佢玩咩花臣呢?
見記者唔使出示身份證,去差館見警方……

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-25 12:51 PM 發表

點解台灣由始至終都不肯發簽證給陳同佳?
台灣以至世界各國, 都無“投案簽證”, 發咩??

港府唔好理9佢拉

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-25 11:49 AM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳在港因洗黑錢罪成判囚,已出獄逾1年。受台灣簽證問題影響,陳同佳至今未能赴台投案。警方原本與案中受害人少女潘曉穎母親相約今早11時會面,以了解其需要,但因潘太指警方未能及時於今早10時半前回覆其疑問而拒絕出席,會面告吹。

警方前日聯絡潘親,約定今早11時會面,警方安排負責調查陳同佳洗黑錢案的東九龍總區重案組會見潘太,以了解其需要。

不過,潘母昨日提出,在答應會面前,先要弄 ...
點知佢係唔係真老母,唔包到冚先講野啦,八婆!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-25 12:54 PM 發表

台灣以至世界各國, 都無“投案簽證”, 發咩??
都不知道你說什麼

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-25 11:52 AM 發表
關香港人鬼事,其實都系佢私人事,但日日上報,,回復埋哩條,以後都唔鬼復條友既信息,影響生活
大人物,唔會面後果自負,怕未

一個收犯民錢的老母

而家係台灣玩野,香港政府由始到終都幫緊佢,佢竟然恩將仇報!!
我開始憎呢個潘母多過憎陳同佳。

好L煩,伯母,之前都可憐吓你,但家下係台灣玩嘢,係就搵蔡美狗幫

回你老尾!政想明玩野

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-25 11:49 AM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳在港因洗黑錢罪成判囚,已出獄逾1年。受台灣簽證問題影響,陳同佳至今未能赴台投案。警方原本與案中受害人少女潘曉穎母親相約今早11時會面,以了解其需要,但因潘太指警方未能及時於今早10時半前回覆其疑問而拒絕出席,會面告吹。

警方前日聯絡潘親,約定今早11時會面,警方安排負責調查陳同佳洗黑錢案的東九龍總區重案組會見潘太,以了解其需要。

不過,潘母昨日提出,在答應會面前,先要弄 ...
陳同佳是否去呆灣
我地已經唔再care!!!
關我地春事咩?!

渠老母唔識教女,
搞到香港變死港。

而家香港政府沒得合法情況下同呆灣司法互助,渠仲要吊高來賣?!

仲要警方先釐清三點?!

警方沒欠渠,香港市民沒欠渠

屌渠老母雞🐔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]