• 瀏覽: 42,490
  • 回覆: 232
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-10-25 10:04 AM 發表

性格樂觀的林建康自言沒想過染疫,形容幾乎半隻腳踏入鬼門關,醫生叫家人有心理準備。他強調在倫敦有錢想入私家醫院都難於登天,因為所有病牀被政府徵用;林妻在危急間傾盡人力物力,邀得港大深圳醫學院的第二把手Dr. Chris Hui(許建名)遠赴英國救夫。許與國家呼吸系統疾病臨牀醫學研究中心主任鍾南山相熟,本身亦是港大深圳醫院呼吸內科主管,對用藥相當準繩,對林的病情起了極大幫助。林太為答謝醫護人員打破種 ...
佢話英國有19醫生搶救,唔知係咪話:濕x

回覆 引用 TOP

呢啲咪黃友所講優質生活😂

回覆 引用 TOP

好在有錢咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2020-10-25 11:08 AM 發表

喺ChiNa,去個廁所都無咗個腎啦
9咁噏,睇李幾時福街

香港都就死啦,內外夾擊。
但係AA話就算香港死,冇嗮人,人口的翻一萬人樓價都升100%,因為香港樓系外星人買嘅,銀河系係度瘋狂印錢同埋低利息。所以外星人全部黎香港買樓。你唔買話就系廢淡,系租租!可能其實AA自己都系外星人。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2020-10-25 10:24 AM 發表

要動用十九幾名醫生臨牀搶救

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7357192-【獨家】林建康英染疫奇迹死過翻生-住icu數十日命
雖然話前提係你要有錢,但係呢d醫護都要冒染疫風險去救人的,同香港黑醫護不可同日而語。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2020-10-25 10:17 AM 發表

樓主唔好嚇d香港曱甴啦,我驚佢地唔移民去英國啊🤭🤭🤭
甲甴不會信你抵毀英佬的
牠會響往與日俱真
希望即刻可飛英
我刀希望牠們快去

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-10-25 10:04 發表

性格樂觀的林建康自言沒想過染疫,形容幾乎半隻腳踏入鬼門關,醫生叫家人有心理準備。他強調在倫敦有錢想入私家醫院都難於登天,因為所有病牀被政府徵用;林妻在危急間傾盡人力物力,邀得港大深圳醫學院的第二把手Dr. Chris Hui(許建名)遠赴英國救夫。許與國家呼吸系統疾病臨牀醫學研究中心主任鍾南山相熟,本身亦是港大深圳醫院呼吸內科主管,對用藥相當準繩,對林的病情起了極大幫助。林太為答謝醫護人員打破種 ...
在世上,祗有中國人才會救中國人。

陈芳华

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-10-25 10:24 AM 發表

群體免疫系統發揮作用了
你係咪寫錯字? 好似係群體染疫系統喎。LOL!😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-10-25 10:04 AM 發表

英國接受中國/香港醫生
香港唔受?

回覆 引用 TOP

英國醫生究竟係廢吖?還是見到亞裔懶得救呢?

回覆 引用 TOP

班死港撚仲去唔去英國?

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

你要告訴我香港醫生比英國好,
原來英國死人比香港多,
是因為香港醫生,吓英國醫生經.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-10-25 10:03 AM 發表

林建康在英留學的十六歲長子孝勇,為應付大學入學試A-Level,沒有返港避疫;林擔心兒子安全,當刻與妻子黃寧艷不理一切赴英照顧愛兒。

19醫生搶救「執番條命」

林其後不幸感染新冠肺炎,家人曾致電當地緊急熱綫求助,但當局對疫情沒採取有效檢測措施,更拒絕初患者入院,由於未能接受適當治療,林建康只能在家自我隔離,昏迷前一日,還如常看電視;其後情況惡化,肺部功能出現問題,妻子其後發現他失去知覺,經當地 ...
你祖蟈既醫療如何 🤭🤭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]