• 瀏覽: 45,193
  • 回覆: 232
  • 追帖: 5
+3
引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-10-25 10:11 AM 發表

小陰蒂國.
末日帝國,

仲話要等牛津疫苗嘅人唔知有何感受

有藥,不過你唔係佢地要醫既目標。
之前不少名人就算入咗ICU,都可以唔洗一星期就康復自已行出院

黃思中唔醒覺,我地的樣子是中國人,要中國繼續強大,我地才能在外國等到平等的待遇

叫黃畜如何面對

附件

黃絲狗001.jpg(14.84 KB)

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-10-25 10:04 AM 發表

性格樂觀的林建康自言沒想過染疫,形容幾乎半隻腳踏入鬼門關,醫生叫家人有心理準備。他強調在倫敦有錢想入私家醫院都難於登天,因為所有病牀被政府徵用;林妻在危急間傾盡人力物力,邀得港大深圳醫學院的第二把手Dr. Chris Hui(許建名)遠赴英國救夫。許與國家呼吸系統疾病臨牀醫學研究中心主任鍾南山相熟,本身亦是港大深圳醫院呼吸內科主管,對用藥相當準繩,對林的病情起了極大幫助。林太為答謝醫護人員打破種 ...
呢位醫生都是香港人,97 在英國大學學醫,而家在香港大學的深圳醫院做,
所以能和英國的醫院溝通。
明顯英國是抗疫失效,令醫療系統受壓,當時根本不夠資源應付,而現在第二波來了也不容樂觀。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-10-25 10:53 AM 發表
仲話要等牛津疫苗嘅人唔知有何感受
買一支牛津疫苗可以去牛津大學讀書, 不過要打左唔死先得

喺ChiNa,去個廁所都無咗個腎啦

有民主,無醫生睇又有咩所謂?好彩林生夠有錢!窮西去到確診就自求多褔!要醫都醫左真西人先

英國嘅醫療系統就係咁㗎喇:中咗招都唔俾你入醫院,有錢都冇用,到你病到就死時就可以入去醫治,然後有濕鳩醫生話俾你聽你死梗喇,要有心理預備!

英國咁民主自由,死都咁自由,冇人會理你,黃絲曱甴快快去攞BNO喇!

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-25 10:12 AM 發表
蔡堅又話中國醫護唔識英文嘅?
蔡黃綠得淡笑

英國醫生工會
無抗議輸入外勞嗎 ? 

英國真係食屎啦, 任由人命, 唔怪得西方死亡率咁高.

公司董事 英國醫生親友 如果係普通人一早死左 火化埋都無新聞報

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-10-25 10:00 AM 發表
「我一覺醒來,發現自己身在ICU病牀、全身由頭以下插滿喉,要靠呼吸機維生,動彈不得!」今年三月,已故麗新集團主席林百欣的養子林建康,到英國探

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/5675713acd6c18047aa750b1bd1a5ed7/stheadline/ST/ExclusiveNews/2020/10/25/081333_MH1KtOvN.jpeg
香港醫生一個打贏英國19個?揸bno果批快啲過去送死!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]