• 瀏覽: 16,714
  • 回覆: 277
  • 追帖: 1
呢個八婆其實唔知自己愈踏愈深、你跟台灣或果班政棍既稿迫政府、後面出左乜野問題比人拉、唔好又話政治迫害、你既做法就係要迫香港政府承認台灣係主權國、根本盲既見到就唔係簡單移交一個嫌疑犯咁簡單、國安法已經推左出黎、呢班政棍根本就係搵人去試湲溫水到乜野位、為左你女港府修例而引發暴動同港獨宣言、你繼續玩野一定係比人拉而告終、

做人要有決心要有恆心,
唔好理佢啦!

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自由國都 於 2020-10-25 09:10 AM 發表

台灣殺人案疑犯陳同佳出獄已經1年,仍未到台灣投案。消息指,警方東九龍總區重案組探員,計劃明天早上與案中死者潘曉穎的媽媽會面,了解其需要。 潘曉穎的媽媽透過中間人回覆傳媒查詢表示,昨晚收到警方邀請她明日見面,取回女兒的證物,潘曉穎媽媽認為要在見面前弄清楚三點,包括明天見面警方是否接受潘曉穎媽媽這位中間...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1556504_1_L_20201024183553.jpg
她是梅媽二號 一樣咁克人憎 冇人同情佢了

回覆 引用 TOP

潘師奶,你好叻

回覆 引用 TOP

呢隻死八婆早啲去死

回覆 引用 TOP

到而家都唔信佢係潘母,合照又無,從來無見樣,當日認屍又無佢份

一定唔係佢自己提出㗎啦!

回覆 引用 TOP

不如屈香港政府殺左你個女囉,正賤種🖕🏻

贏錢至上

回覆 引用 TOP

叭叭母呢d 係咪叫夜郎自大?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-10-25 09:27 發表

仲要喺人地傷口上灑鹽
你講陳彥霖老母?……傻西!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自由國都 於 2020-10-25 09:10 AM 發表

台灣殺人案疑犯陳同佳出獄已經1年,仍未到台灣投案。消息指,警方東九龍總區重案組探員,計劃明天早上與案中死者潘曉穎的媽媽會面,了解其需要。 潘曉穎的媽媽透過中間人回覆傳媒查詢表示,昨晚收到警方邀請她明日見面,取回女兒的證物,潘曉穎媽媽認為要在見面前弄清楚三點,包括明天見面警方是否接受潘曉穎媽媽這位中間...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1556504_1_L_20201024183553.jpg
咁警方唔好同佢會面喇
咁多嘢講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-25 09:25 AM 發表

我係香港出世,住喺香港4x年。我到宜家都未知「趴趴走」點解
個「趴」字,我連讀都未識讀

係讀
豬「扒」個「扒」
爬山個「爬」?
喇叭個「叭」?
「趴」、「扒」同音。
「趴趴走」=到處亂走,即係周圍走。
係閩南話:https://zhidao.baidu.com/question/74263721.html
小弟睇台灣政論節目,時時聽到人講「趴趴走」,有上文下理,聽多幾次就知道係咩意思。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 自由國都 於 2020-10-25 09:11 AM 發表

是否背後有政棍操作?
肯定係啦 !

主要係台灣民進黨
其次係某些反中亂港份子
兩者皆係
為左謀取政治利益 ...

+++ 以上言論, 純屬個人意見,「不喜勿插」!
+++ 對於「吹毛求疵、不友善」之發言, 一律不會作出回應 !

回覆 引用 TOP

跟稿讀國安要介入拉人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chan_Tai_Man 於 2020-10-25 09:46 AM 發表

上年又唔出聲,而家又突然甘高姿態,好似有哂佈局,唔會比香港平靜
說出重點

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]