• 瀏覽: 4,055
  • 回覆: 47
投誠即食麵的包裝紙用簡體字寫着:「請保留此方便麵並放下武器,向中華民國國軍投誠,我們保證提供熱水與安全。」投誠蛋卷更列出五個投誠步驟:「一、放下武器。二、雙手舉高。三、持此蛋卷盒。四、向我軍投誠。五、回家團圓。」心戰大隊指這些食品只在戰場發放,讓檢到投誠食品的解放軍投降。

台灣都幾搞笑,面皮都幾厚。

新聞來源連結:

https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20201025/mobile/odn-20201025-1025_00178_003.html

沒有小肥羊、喜茶、海底撈,太沒吸引力了。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-25 06:59 AM 發表
沒有小肥羊、喜茶、海底撈,太沒吸引力了。
有美國瘦肉精🐷🐷

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-10-25 07:01 AM 發表

有美國瘦肉精🐷🐷
沒有茶葉蛋  失敗!

沒有涪陵榨菜!失敗中的失敗!

灣灣又成鳩日整埋D嘢出來俾大眾恥笑...

無話可說   

投誠要食鳳梨酥㗎啵

對40-50年前大陸都未算吸引,依家最少兩套房,三部車,銀行存款200萬美金。 台灣成日行埋平行時空,難怪大學生初畢業收入只有90年代

去到會唔會比22K一個月先

居然無大陸人食唔起嘅茶葉蛋?!
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 wilsonts 於 2020-10-25 09:10 AM 發表
去到會唔會比22K一個月先
如果一億人走過去投誠,得番2k都唔知有無囉,陸沉都似呢。

台灣國民黨時期都叫豐衣足食、由民進黨奪權打壓異己一黨專政之後、真係垃圾到唔知點形容好、台灣人一日唔天滅民進黨、一日都係生活得禽獸不如!!!

台灣根本唔使整呢d食品, 應該直接叫喊中共投降,
否則立即武力攻陸.

引用:
原帖由 m11ce 於 2020-10-25 06:50 AM 發表
投誠即食麵的包裝紙用簡體字寫着:「請保留此方便麵並放下武器,向中華民國國軍投誠,我們保證提供熱水與安全。」投誠蛋卷更列出五個投誠步驟:「一、放下武器。二、雙手舉高。三、持此蛋卷盒。四、向我軍投誠。五、回家團圓。」心戰大隊指這些食品只在戰場發放,讓檢到投誠食品的解放軍投降。

台灣都幾搞笑,面皮都幾厚。

新聞來源連結:

https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20201025/mobile/odn-20201025-1025_00178_003.html
俾呆彎軍自用

過去做咩?夾錢比侵侵買軍備?有中國人唔做,要做洋奴狗!改名做洋奴民國啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]