• 瀏覽: 1,230
  • 回覆: 12
睇怕我哋又要搵梁振英689啦
803基金 已經搜隻咗好多證據
證據顯示教協係好大問題
誤導青少年
事實係呢場 暴動 拉咗好多學生
大家心照啦

香港公開大學校長黃玉山形容,通識科對比當年的理想是「異化、偏離目標、越走越遠」。
他引述研究報告數據指,逾七成教師會利用報刊內容作教材,
但他認為部分報道偏頗,甚至屬於煽情或虛構,「不能當作事實。」
他表示,作為教育工作者須反思,又認為將該科命名為
「通識教育Liberal Studies」並不合適,建議應改稱「綜合教育學科Integrated Studies」。
https://www.hk01.com/社會新聞/520424/團結香港基金研究-通識教科書陷入無監管狀態-促擴審查補充資料

附件

Screen Shot 2020-10-24 at 9.39.10 PM.png(749.76 KB)

Screen Shot 2020-10-24 at 9.39.10 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-24 09:43 PM 發表
證據顯示教協係好大問題
誤導青少年
大家心照啦
香港公開大學校長黃玉山形容,通識科對比當年的理想是「異化、偏離目標、越走越遠」。
但他認為部分報道偏頗,甚至屬於煽情或虛構,「不能當作事實。」
他表示,作為教育工作者須反思,又認 ...
根本而家嘅教育 係教人點樣去 背叛國家

8O3基金幫手做野

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-24 09:43 PM 發表
證據顯示教協係好大問題
誤導青少年
大家心照啦
他表示,作為教育工作者須反思,又認 ...
絕對認同...
803基金確實係此類鬼怪之剋星!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-25 02:13 PM 發表

絕對認同...
803基金確實係此類鬼怪之剋星!
真有趣 教協有排頭痛803基金

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 05:48 PM 發表

真有趣 教協有排頭痛803基金
803基金好似鬥牛㹴咁,
咬住教脅唔放.....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-25 08:32 PM 發表

803基金好似鬥牛㹴咁,
咬住教脅唔放.....
教協俾803基金 窮追猛打

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-26 06:54 AM 發表

教協俾803基金 窮追猛打
政府澄清 香港係冇三權獨立的 大快人心

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-26 09:40 AM 發表

五百萬香港 藍絲 開始對抗黃教師

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-26 09:40 AM 發表

任你曱甴有200萬人都好 三權獨立已經刪除 三合一你慢慢玩啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-27 10:41 AM 發表

任你曱甴有200萬人都好 三權獨立已經刪除 三合一你慢慢玩啦
有左國安法 啲官員先至 敢 做嘢

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-27 10:41 AM 發表

三位一體玩條啫咩,來來去去三招了....
還魂狗出賈文德覆毒果狗答嗲...
803基金睇穿晒嗰籠野啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-28 06:25 PM 發表

三位一體玩條啫咩,來來去去三招了....
還魂狗出賈文德覆毒果狗答嗲...
803基金睇穿晒嗰籠野啦!
我哋好多時都要803基金幫助

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]