• 瀏覽: 1,981
  • 回覆: 19
自今年6月30日晚《港區國安法》實施,再有人因而被捕。消息指,有第二代「美國隊長」之稱的示威常客,昨(22日)參與網民號召悼念15歲職業訓練局青年學院女學生陳彥霖的集會,期間在將軍澳PopCorn商場高叫「光復香港,時代革命」的口號,涉嫌作出煽動或教唆他人分裂國家的行為,於昨晚6時許遭警方拘捕,帶署扣查。據了解,被捕男子姓馬(30歲),任職送貨員。

其被捕消息隨即在通訊程式Telegram傳開,有網民指「『61萬唔驚拉channel』Telegram channel的admin(別稱:美國隊長)因涉及國安法被捕」,呼籲曾加入該channel的網民退組或清除對話。
警方表示截至昨日(22日),共21男6女涉嫌違反危害國家安全的行為和活動被捕....

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200923/mobile/bkn-20200923100433499-0923_00822_001.html

第一代傻西隊長暴動罪入左受緊幾轆中...
呢條第二代豬西隊長又想享受人生更精彩,
近期已被捕幾鑊....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-24 04:54 PM 發表
自今年6月30日晚《港區國安法》實施,再有人因而被捕。消息指,有第二代「美國隊長」之稱的示威常客,昨(22日)參與網民號召悼念15歲職業訓練局青年學院女學生陳彥霖的集會,期間在將軍澳PopCorn商場高叫「光復香港,時代革命」的口號,涉嫌作出煽動或教唆他人分裂國家的行為,於昨晚6時許遭警方拘捕,帶署扣查。據了解,被捕男子姓馬(30歲),任職送貨員。

其被捕消息隨即在通訊程式Telegram傳 ...
簡直係精彩人生 執番梘

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-24 06:02 PM 發表

簡直係精彩人生 執番梘
傻西隊長二世真係買棺材唔知埞,
呢鑊係瀨國安法....
同隻三位一體咁變出變入真戇鳩!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-24 11:28 PM 發表

傻西隊長二世真係買棺材唔知埞,
呢鑊係瀨國安法....
同隻三位一體咁變出變入真戇鳩!
稱得上做隊長 坐監要坐耐啲啦

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:10 AM 發表

曱甴半夜起身 自淫自唱 冇運動 抵佢跳閘不成功

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:15 AM 發表

曱甴半夜起身 自淫自唱 冇運動 抵佢跳閘不成功
隊長咁重裝備 梗係走唔甩啦 正一喪屍曱甴

正一傻仔甲甴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:10 AM 發表

第一代傻西已享受漫漫長路精彩的人生,
呢隻二代隊長都係有排....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-25 02:33 PM 發表

第一代傻西已享受漫漫長路精彩的人生,
呢隻二代隊長都係有排....
第幾代都唔理佢㗎喇 最緊要係個春袋唔夠大 所以畀人拉

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 05:46 PM 發表

第幾代都唔理佢㗎喇 最緊要係個春袋唔夠大 所以畀人拉
這個肯定架啦...
無底無面曱甴只是做炮灰!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-25 08:27 PM 發表

這個肯定架啦...
無底無面曱甴只是做炮灰!
美國隊長 真係中毒太深

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-26 06:53 AM 發表

美國隊長 真係中毒太深
呢啲喪屍曱甴 佢想死咪有得佢死囉

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-26 09:42 AM 發表

呢啲喪屍曱甴 佢想死咪有得佢死囉
著住嗰套隊長制服 真係契弟走得麼

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-26 10:54 AM 發表

著住嗰套隊長制服 真係契弟走得麼
好似第一代嗰隻傻西隊長容偉業,
牛高馬大原來係低低地有輕度弱智,
個目標好易認,所以咪.....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-26 12:22 PM 發表

好似第一代嗰隻傻西隊長容偉業,
牛高馬大原來係低低地有輕度弱智,
個目標好易認,所以咪.....
淨係嗰套制服美國隊長 係人都認到

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]