• 瀏覽: 47,383
  • 回覆: 368
  • 追帖: 2
+22
炒X哂班黃曱甴就全港開心。
唔做x就啦仆街!

附件

IMG_20201022_111659.jpg(724.97 KB)

IMG_20201022_111720.jpg(683.3 KB)

黃c港獨全部係人才,國泰呢d垃圾工梗係吾打,齊齊劈炮返屋企慢慢等,大把公司爭住請!

抵鳩死啦班飛雞
信工會要罷工 罷飛
而家炒撚晒 咩撚都唔駛做啦!
訓係到做走地雞啦!

自己種既因

恭喜黑空服成功三罷

國泰曱甴,自炒成功

你唔做,大把人做,國泰咁大間公司,無咗邊個都得,你班豬西未繼續俾個工會利用囉

當初職工盟工會叫人佔領機場及罷工要求國泰港龍停飛內地線時幾意氣風發?搞咁多行動協助暴徒癱瘓機場,乜唔係就要搞衰國泰港龍咩?港龍主攻內地線,叫佢全面停內地線,即係叫國泰佢執咗港龍,依家職工盟成功爭取國泰港龍永久停飛國內航線,願望成真仲想點?港龍執咗工會不是應該開香檳慶祝嗎?

班黃蛆做乜要咁低賤去求國泰呢?
有二百萬人支援,不如自己開間"黃絲航空"咪得囉!
到時月薪百萬都冇問題啦!

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2020-10-24 06:43 PM 發表
炒X哂班黃曱甴就全港開心。
唔做x就啦仆街!
港龍主攻內地線,叫佢全面停內地線,即係叫國泰佢執咗港龍,依家職工盟成功爭取國泰港龍永久停飛國內航線,願望成真仲想點?國泰執咗港龍,工會班黃曱甴不是應該開香檳慶祝嗎?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-10-24 05:22 PM 發表

女步兵(無碼)……4仔無格仔
做住騎兵先啦!

冇收入 點傾都係冇

曱甴永罷大成功

引用:
原帖由 imad 於 2020-10-24 06:17 PM 發表
好想知留得低 係咪藍絲多
藍絲係受害者,被人代表了攬炒了!

唔滿意就唔好簽唔撈囉
國泰今次裁走25%員工係建基於假設明年初運力回復至25%, 同埋銀紙可以燒到2024回復100%運力
呢個假設根本係過度樂觀直頭堅離地, 應該炒剩25%-50%就好足夠應付到出年甚至後年運力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]