• 瀏覽: 2,594
  • 回覆: 14
https://mil.news.sina.com.cn/china/2020-10-24/doc-iiznezxr7785155.shtml

雖然印度造不出禦寒裝備,中國卻能大量製造,但我看仍不宜小瞧印度,仍得要處處提防印度使出陰招。

上個月我都話呢班仆街冇錢買咁多羽絨。

防三哥自己凍死屈老解打死佢,搏可憐

印度商人可以買中國貨,返去車個Made in India就⋯⋯

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-10-24 09:04 PM 發表
印度商人可以買中國貨,返去車個Made in Indea就⋯⋯
跟我說一次,India

引用:
原帖由 sheung1009 於 2020-10-25 03:54 AM 發表

跟我說一次,India
打錯,改咗。

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2020-10-24 05:31 PM 發表
防三哥自己凍死屈老解打死佢,搏可憐
估計過多一個月老解會好頭痕。我估計會有唔少阿差會越境投降,食返幾餐熱野,住返幾晚暖房,等老解遣返……
到時老解要供飲供食

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-10-25 09:45 AM 發表

估計過多一個月老解會好頭痕。我估計會有唔少阿差會越境投降,食返幾餐熱野,住返幾晚暖房,等老解遣返……
到時老解要供飲供食
又唔敢,萬一老解運佢返北京,要印度泥接人,咪好大鑊

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2020-10-25 12:17 PM 發表

又唔敢,萬一老解運佢返北京,要印度泥接人,咪好大鑊
咁咩好食好住賴死唔走咯。 有前科架。咁62年印度阿差咁q多人投降?佢地知道老解優待俘虜啊嘛

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-10-24 04:51 PM 發表
上個月我都話呢班仆街冇錢買咁多羽絨。
咁撚窮...玩我咩...學人打仗

古有四面楚歌,今有麻辣火鍋,天寒地凍開定爐,劏定羊等三哥過嚟棄械投降🤣

投降梗係要包食包住,要人道處理!

其實邊洗同啊三打,開個大喇叭,用印度話同佢地講,舉高雙手投降,立即有熱辣辣咖哩飯食,搞掂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]