• 瀏覽: 1,165
  • 回覆: 14
+2
721單嘢
泛民狗傾盡全力
抹黑香港警察係黑社會
其實當日帶隊入元朗嘅
就係三白眼 佢同都(刀把光)過往頻密
你話邊個係黑社會
假記者,任何有暴動場面
佢哋都會出動擾亂社會

警方指,根據規例,在工作地點為工作而進行的羣組聚集,可獲豁免。然而,若有人穿上反光衣、隨便自稱記者,實際上卻並非受僱於任何傳媒機構、或當時並非進行採訪工作,他們所進行的羣組聚集則不會獲得豁免。
消息指,警方因應身穿反光衣人士是否記者,要視乎有關人士是否來自政府新聞處發布系統的傳媒機構,如報館、通訊社、電台及電視台記者、是否受僱於傳媒機構、是否記者團體或攝影記者圑體的會員,否則不能豁免禁聚令,而今晚有自稱記者的人士未能出示有證件,部份連身份證也沒有。
另外,警方去信記者團體就6宗事件作出投訴,包括今年5月10日,2名「深學媒體」的未成年學生記者於海港城進行採訪工作。對於未成年學生記者被安排到複雜混亂的突發事件現場進行採訪,置身於危險環境之中,「深學媒體」涉嫌罔顧該2名學生記者的人身安全,極不負責任。
另一宗事件為今年5月11日,一名「全民新聞」記者在旺角進行直播期間,就2名警隊傳媒聯絡隊女成員的外觀作出冒犯性評論,有違記者應有的專業水平。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0721_00822_001.html

附件

Screen Shot 2020-10-24 at 4.31.35 PM.png(321.45 KB)

Screen Shot 2020-10-24 at 4.31.35 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-24 04:34 PM 發表
721單嘢
泛民狗傾盡全力
抹黑香港警察係黑社會
其實當日帶隊入元朗嘅
就係三白眼 佢同都刀把先過往頻密
你話邊個係黑社會
假記者,任何有暴動場面
佢哋都會出動擾亂社會
警方指,根據規例,在工作地點為工作而進行的羣組聚集,可獲豁免。然而,若有人穿上反光衣、隨便自稱記者,實際上卻並非受僱於任何傳媒機構、或當時並非進行採訪工作,他們所進行的羣組聚集則不會獲得豁免。
消息指,警 ...
不如大家硏究下.....
圖片內有幾多係真妓者呢!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-24 05:00 PM 發表

不如大家硏究下.....
圖片內有幾多係真妓者呢!

十個記者都唔知有冇一個係真嘅

記者多過差人

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 08:03 AM 發表
記者多過差人
係香港的 K型特色,
真丶假丶黑妓......

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-25 12:22 PM 發表

係香港的 K型特色,
真丶假丶黑妓......
鄧炳強一哥 玩封鎖線 乜嘢記者都冇作用 隻隻曱甴 眼金金睇住警察拉人

成日用假記者 用得多人哋一定有方法破解

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-26 06:52 AM 發表
成日用假記者 用得多人哋一定有方法破解
鄧炳強一哥 修改警察通例 假記者冇運行

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-26 09:44 AM 發表

鄧炳強一哥 修改警察通例 假記者冇運行
邪不能勝正

香港特色就係 
假 野 多 
假記者 通街都係

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-27 09:23 AM 發表
香港特色就係 
假 野 多 
假記者 通街都係
有乜理由記者多個警察

引用:
原帖由 689等於689 於 2020-10-27 09:48 AM 發表

有乜理由記者多個警察
香港嘅特色奇怪現象

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-27 10:30 AM 發表

香港嘅特色奇怪現象
香港嘅暴動模式 已經輸出全世界

引用:
原帖由 689等於689 於 2020-10-27 10:58 AM 發表

香港嘅暴動模式 已經輸出全世界
全世界都學香港 香港曱甴創意無限

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-27 11:42 AM 發表

全世界都學香港 香港曱甴創意無限
香港曱甴威進全球 如果佢張醫師為樂喺 推進香港 你話幾好呢 事實係 破壞香港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]