• 瀏覽: 29,104
  • 回覆: 3
+5
引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2020-10-24 01:57 PM 發表
意大利窮途末路仲咁串!
其實佢地係估計沒錢搞5G, 所以索性用呢個理由唔搞

引用:
原帖由 ATA6038 於 2020-10-24 03:28 PM 發表
可能人地用4G就夠用
其實4G 確實係已經夠用, 5G 6G 7G 只是為左產生虛假既需求, 在今日全世界已發展國家都莫財既大環境之下, 根本沒有迫切性要推行5G

引用:
原帖由 jsl82 於 2020-10-24 03:53 PM 發表

講到開始無左5G唔得咁~今日香港已經有5G可以用~應用層面上有咩唔同左?你屋企而家係咪已經固網WIFI都cut埋?

5G特性較4G大頻寬同低延遲,主要係解決要拉實物線追求速度既問題(但仍然無法達到固網既穩定性同低延遲),只係有利某些應用上有利,例如無人駕駛(未有人性基礎,仲未真係成熟),另外最多睇4k片快D咁囉~

什麼智慧城市?由2000年講到而家,講廿9幾年都無用,重點係政府識唔識IT化, ...
實際上係冇分別既

不過呢個騙局唔係中共搞出黎架, 本來就係歐美搞出黎既, 點知俾華為既技術跑出

咁惟有硬住頭皮, 不停抹黑華為啦, 就算5G 騙局不能呃到中國人既錢, 最起碼唔好俾中國人呃到佢地自己國家既錢丫

引用:
原帖由 jsl82 於 2020-10-24 03:53 PM 發表

講到開始無左5G唔得咁~今日香港已經有5G可以用~應用層面上有咩唔同左?你屋企而家係咪已經固網WIFI都cut埋?

5G特性較4G大頻寬同低延遲,主要係解決要拉實物線追求速度既問題(但仍然無法達到固網既穩定性同低延遲),只係有利某些應用上有利,例如無人駕駛(未有人性基礎,仲未真係成熟),另外最多睇4k片快D咁囉~

什麼智慧城市?由2000年講到而家,講廿9幾年都無用,重點係政府識唔識IT化, ...
今日係因為5G 華為技術領先, 所以全世界已發展既國家都冇人買通傳媒洗市民既腦, 你當然唔會覺得5G 一定要用啦, 如果今日5G 係美國技術領先, 以你既水平, 應該已經日日在盼望5G 快D到來, 無他既, 因為美國會大力開動洗腦程序丫嘛

但係美國係唔會話5G 冇用既, 呢個騙局要繼續下去, 如果因為華為暫時領先, 美國就打爛個金飯碗, 以後仲點靠佢呃人呢? 所以抹黑中國抹黑華為絕對係上上之策

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]