• 瀏覽: 29,087
  • 回覆: 335
+5
引用:
原帖由 jsl82 於 2020-10-24 03:53 PM 發表

講到開始無左5G唔得咁~今日香港已經有5G可以用~應用層面上有咩唔同左?你屋企而家係咪已經固網WIFI都cut埋?

5G特性較4G大頻寬同低延遲,主要係解決要拉實物線追求速度既問題(但仍然無法達到固網既穩定性同低延遲),只係有利某些應用上有利,例如無人駕駛(未有人性基礎,仲未真係成熟),另外最多睇4k片快D咁囉~

什麼智慧城市?由2000年講到而家,講廿9幾年都無用,重點係政府識唔識IT化, ...
香港政府仲用 e-cert 呢吓好笑!

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-24 02:48 PM 發表

歐洲各國正期待美國6G應用
4G以後,美國就只有蠢G應用。

引用:
原帖由 jsl82 於 2020-10-24 03:53 PM 發表

講到開始無左5G唔得咁~今日香港已經有5G可以用~應用層面上有咩唔同左?你屋企而家係咪已經固網WIFI都cut埋?

5G特性較4G大頻寬同低延遲,主要係解決要拉實物線追求速度既問題(但仍然無法達到固網既穩定性同低延遲),只係有利某些應用上有利,例如無人駕駛(未有人性基礎,仲未真係成熟),另外最多睇4k片快D咁囉~

什麼智慧城市?由2000年講到而家,講廿9幾年都無用,重點係政府識唔識IT化, ...
今日係因為5G 華為技術領先, 所以全世界已發展既國家都冇人買通傳媒洗市民既腦, 你當然唔會覺得5G 一定要用啦, 如果今日5G 係美國技術領先, 以你既水平, 應該已經日日在盼望5G 快D到來, 無他既, 因為美國會大力開動洗腦程序丫嘛

但係美國係唔會話5G 冇用既, 呢個騙局要繼續下去, 如果因為華為暫時領先, 美國就打爛個金飯碗, 以後仲點靠佢呃人呢? 所以抹黑中國抹黑華為絕對係上上之策

美國佬印銀紙收買人心,攪到國債又創世紀新高,睇佢幾時尾爆

意大利人唔信共產黨,只信黑手黨

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-10-24 03:16 PM 發表

窮國家要5豬有乜用
講真,窮既地方先至容易發展,好似香港咁你想起咩都難

個政府可能好怏倒台

引用:
原帖由 偷渡的港佬 於 2020-10-24 03:23 PM 發表
上次出差意大利2018年,download一個file 足夠時間打個邊爐,網絡極差。
4G都特別慢過人

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-10-24 13:32 發表
消息指,意大利政府已阻止當地電訊營運商Fastweb與華為簽署5G核心網絡供應協議。路透社10月23日引述兩名消息人士報道,意大利政府內閣在22日的內閣

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/31225b8f6ecdf3c257facfd56564bdae.jpg/Vb9VJSaaY9cqAA0hju6d3pDHeL9RUvaW6zIjXOsyI1w?v=w1280r16_9
唔聽話, 美國制裁就大獲啦!!
反而中國大方, 第日風聲冇咁緊再幫襯, 都唔會斤斤計較

14億中國人民也可對意粉佬說不!

啲西方國家終於知道中國靠唔住。

其實呢啲新聞真係得啖笑....!
皆因果班歐美鬼子佬成日都係一時一樣...九唔搭八咁....
今日佢地話唔用...但過多三兩個月佢地隨時又會話用番....所以又駛乜對呢啲新聞咁認真....! 
奉勸各位都係唔好跟車太跟...唔係遲啲意大利又話用番中國5g既話...盞大家又要柒多一鑊....! 

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-10-24 02:48 PM 發表

歐洲各國正期待美國6G應用
咁睇小尾各?彵們日日期代繄8G呀!

引用:
原帖由 艾斯 於 2020-10-24 03:40 PM 發表

我就話用9G好啲啦!
9之要孖6喎

意大利正反骨仔。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]