• 瀏覽: 29,066
  • 回覆: 335
+5
引用:
原帖由 艾斯 於 2020-10-24 03:40 PM 發表

我就話用9G好啲啦!
即係未G

引用:
原帖由 ATA6038 於 2020-10-24 03:28 PM 發表
可能人地用4G就夠用
其實4G 確實係已經夠用, 5G 6G 7G 只是為左產生虛假既需求, 在今日全世界已發展國家都莫財既大環境之下, 根本沒有迫切性要推行5G

好快非洲超越歐洲。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-10-24 01:32 PM 發表
消息指,意大利政府已阻止當地電訊營運商Fastweb與華為簽署5G核心網絡供應協議。路透社10月23日引述兩名消息人士報道,意大利政府內閣在22日的內閣

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/31225b8f6ecdf3c257facfd56564bdae.jpg/Vb9VJSaaY9cqAA0hju6d3pDHeL9RUvaW6zIjXOsyI1w?v=w1280r16_9
始終歐美同種同源。

前兩日至講緊瑞典,咁快意大利又加入。

唔緊要,一於內循環自家用!

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-10-24 02:56 PM 發表

意大你的經濟結構最大係服務業,工業好似唔多用AI, 會唔會係咁原因?🤔🤔
意大利而家有好多毒品....中國打爛左特9英個飯碗~佢個仆街仲吾勾結外國勢力搞中國咩.......

引用:
原帖由 leslielo 於 2020-10-24 01:54 PM 發表

真係連成一線墮落。

中國已經去到開始5G應用層面,歐美仍然仲爭拗緊應否讓華為參與建設5G。

過多幾年就會知道,5G落後會出現咩問題。
唔知嘅仲以為5G全世界係華為獨有。

引用:
原帖由 leslielo 於 2020-10-24 01:54 PM 發表

真係連成一線墮落。

中國已經去到開始5G應用層面,歐美仍然仲爭拗緊應否讓華為參與建設5G。

過多幾年就會知道,5G落後會出現咩問題。
講到開始無左5G唔得咁~今日香港已經有5G可以用~應用層面上有咩唔同左?你屋企而家係咪已經固網WIFI都cut埋?

5G特性較4G大頻寬同低延遲,主要係解決要拉實物線追求速度既問題(但仍然無法達到固網既穩定性同低延遲),只係有利某些應用上有利,例如無人駕駛(未有人性基礎,仲未真係成熟),另外最多睇4k片快D咁囉~

什麼智慧城市?由2000年講到而家,講廿9幾年都無用,重點係政府識唔識IT化,同應該IT化 (香港政府為例真係濕9政府既表表者,申報乜Q都要實物填表)… 好多野十幾年前3G都行得到只係無政策行而已~

中東市場都夠啦

係唔夠膽得罪尾國佬

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-10-24 03:17 PM 發表

外國根本不追求網速,去住過就知道

班人乜都慢架啦
咁多網都上唔到,其實網速咁快有乜用?

引用:
原帖由 jsl82 於 2020-10-24 03:53 PM 發表

講到開始無左5G唔得咁~今日香港已經有5G可以用~應用層面上有咩唔同左?你屋企而家係咪已經固網WIFI都cut埋?

5G特性較4G大頻寬同低延遲,主要係解決要拉實物線追求速度既問題(但仍然無法達到固網既穩定性同低延遲),只係有利某些應用上有利,例如無人駕駛(未有人性基礎,仲未真係成熟),另外最多睇4k片快D咁囉~

什麼智慧城市?由2000年講到而家,講廿9幾年都無用,重點係政府識唔識IT化, ...
實際上係冇分別既

不過呢個騙局唔係中共搞出黎架, 本來就係歐美搞出黎既, 點知俾華為既技術跑出

咁惟有硬住頭皮, 不停抹黑華為啦, 就算5G 騙局不能呃到中國人既錢, 最起碼唔好俾中國人呃到佢地自己國家既錢丫

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2020-10-24 03:20 PM 發表
共產黨已經得罪全世界  以為自己抗疫成功
係咪好「丁蟹」feel 呢?

引用:
原帖由 Blonzz 於 2020-10-24 03:41 PM 發表
日日講華為唔悶咩?都就快執笠啦
未執,吊緊鹽水。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]