• 瀏覽: 29,052
  • 回覆: 335
+5
郭安法之後。西方國家又連成一線
呢步棋有利有弊

盲毛又話意大利無5G—定好落後

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-10-25 12:05 PM 發表

打一大段廢話都唔睇內文,文中都說非洲本來就有飢荒
亞洲都有孟加拉,老撾尼點窮國家,哪怕中國一樣有貧窮人口,妨礙中國射火箭,建北斗??

引用:
原帖由 jsl82 於 2020-10-24 04:54 PM 發表

未發展即無包袱。
理論上5G可省回好多掘地舖線嘅開發成本。
正解,己發展地區或國家地下通常鋪滿水電管,地上有密集樓宇,要改動的話成本不菲,反而未發展就好一張白紙,隨便改動

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-10-24 04:51 PM 發表

未發展國家即係國家資金唔多啦,咁冇錢又點樣起5G網絡呀?
可以借貸

引用:
原帖由 Bogummy 於 2020-10-25 02:47 PM 發表

真心求教,中國全國係咪用緊4G and 5G ? 農村鄉下都用緊嗎?
依家係講緊連大洲都未必有4g呀
美國依家講緊目標係全國6萬個5g基站咋
求教求教,連講緊乜都未知

華為剩返咁多5G站基建設備,留返內循還食自己啦

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2020-10-26 03:52 PM 發表

依家係講緊連大洲都未必有4g呀
美國依家講緊目標係全國6萬個5g基站咋
求教求教,連講緊乜都未知
依家講緊華為玩能完呀,完

引用:
原帖由 Bogummy 於 2020-10-27 07:51 AM 發表

依家講緊華為玩能完呀,完
笑左😂
華為玩完講左成年都未出現
自己去睇下華為有幾多5g專利技術先啦😂😂

意大利就係無錢,面對疫情無能為力,仲5咩g

中國又輸 

引用:
原帖由 thinkingfact 於 2020-10-27 11:11 AM 發表

笑左😂
華為玩完講左成年都未出現
自己去睇下華為有幾多5g專利技術先啦😂😂
哈哈,真的嗎?
華為一年前原來已經知道會被ban, 晶片會被制裁先知,失覺失覺

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-10-24 01:32 PM 發表
消息指,意大利政府已阻止當地電訊營運商Fastweb與華為簽署5G核心網絡供應協議。路透社10月23日引述兩名消息人士報道,意大利政府內閣在22日的內閣

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/31225b8f6ecdf3c257facfd56564bdae.jpg/Vb9VJSaaY9cqAA0hju6d3pDHeL9RUvaW6zIjXOsyI1w?v=w1280r16_9
樓主,你係咪傻左啊,民乜眾啊,政府做嘅決定,關民眾條蕉事!!!
條佬成日話華為技術危險,其實美國先係最危險嘅,電腦安卓蘋果都係美國佬技術!!
有邊個國家敢頂撞美國意思??真係唔怕封殺芯片乜!!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 24-10-2020 02:52 PM 發表
美國一吹雞,歸邊好正常
Trump Trump 下台後又唔得玩法哪

死意大利真係唔識感恩, 佢哋當初受中國傳嚟嘅"美國肺炎"侵襲, 死咗幾萬人, 經濟損失不計其數, 係得中國可憐, 用高價賣啲醫療用品嘅次貨畀佢哋頂住先, 佢哋而家不但冇臣屬於中國, 仲敢拒絕華為嘅5G?一於同意大利斷交

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]