• 瀏覽: 22,924
  • 回覆: 294
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 chung306 於 2020-10-24 10:28 AM 發表

如果係咁慘就努力做人啦!班大法官真係無得頂
師兄呢句好正確。。。如果係咁慘就努力做人啦!

回覆 引用 TOP

反社會人格

回覆 引用 TOP

咁我可以名正言順,招聘一班家庭背景有問題的少年人去打家劫舍,甚至殺人。

反正都輕鬆判的。

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-10-24 10:06 AM 發表

【明報專訊】18歲文員涉於去年11月「大三罷」行動當日,在將軍澳目睹警方追截示威者,其間用腳踢警長一下。他早前承認一項襲警罪,被判12個月感化令,律政司認為刑期過輕,昨日向上訴庭提出刑期覆核。上訴庭認為原審裁判官犯下原則錯誤,將量刑起點上調至監禁8周,考慮被告認罪折扣等減刑因素後,改判他入獄30日。

https://fs.mingpao.com/pns/20201024/s00046/62c8e0c9c21dbcc0cef457ba842ac6b9.jpg ...
佢老味幾時死 呢d垃圾最好全家死 浪費社會資源

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷城 於 2020-10-24 10:10 AM 發表

父病逝母生瘤弟自閉
呢條仆街前世肯定壞事做盡
唔止前世,今生都仲未悔改。

好自為之.......

回覆 引用 TOP

屋企咁多事仲出街破壞社會, 真係唔死都冇用

回覆 引用 TOP

身世咁慘,真係可憐人自有可恨之處。後生仔,出返嚟之後從新做人都未為晚也,唔好再錯落去喇

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

劣正屍一定要搞到人地坐監先至開心

重判曱甴!!!

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

回覆 引用 TOP

可能佢想坐監去逃避都說不定。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迷城 於 2020-10-24 10:10 AM 發表

父病逝母生瘤弟自閉
曱甴暴徒個個都全家有問題, 包括佢哋自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aded 於 2020-10-24 10:13 AM 發表

家裡如此不幸,還走去犯法,不是該更珍惜人生照顧家人?
曱甴暴徒逃避責任, 寧願坐監都不願照顧家人

回覆 引用 TOP

做曱甴個個或者父母都有病!咁就咪柒搞事啦!在家好好照顧父母啦!

引用:

父病逝母生瘤弟自閉
善有善報,惡有惡報!若然不報,時辰未到!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]