• 瀏覽: 24,731
  • 回覆: 365
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-10-24 06:31 PM 發表

咪7啦, 幾時到d女揀客?
再嘈就專比 pierre 你坐呀
D女揀客點算

引用:
原帖由 河原町 於 2020-10-24 06:33 PM 發表

D女揀客點算
中英法文你都唔識呀?
咪寫左囉

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-10-24 06:35 PM 發表

中英法文你都唔識呀?
咪寫左囉
幾時開返間舞廳

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-24 07:06 AM 發表

其實當局已經掌握左證據,因為當日邊個缺勤,紀錄全部有曬。而家根本係畀一張招認書,比佢哋簽名。
將名單交給國安部備案,班曱甴以後唔可以返內地、去澳門

擴工期間有無病人因為延誤而失救?一定要追究威脅病人安全既逃兵

授權工會作交代, 即是缺勤者冇自己回覆當局, 視作冇回應, 係咪想自已落鑊

大灣區航空
然後到大灣區醫護

全炒唔該

有謂養兵千日,用在一朝

依家果一朝嚟到嘅時候,呢班人選擇做逃兵,咁仲養佢嚟做乜??

就算佢依家扮死狗都唔可以擔保下一次唔會又再逃走,養佢地盞嘥米飯,倒不如將佢地啲人工分俾當日堅守崗位嘅真醫護好過

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2020-10-24 10:25 發表

今次係醫管局比嘅最後機會
真的嗎?

岩哂啦、全部炒哂、比班新既曱甴入去做、果班人真係多謝都黎唔切、到時你班友咪割就得

醫院管理局今舖
睇你表演
唔識就學國泰/同㣭侵(飛黃騰達)
you are fired

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-24 06:27 AM 發表
醫院管理局數千名前線醫護人員年初發起罷工,引起社會不滿,醫管局要求罷工醫護解釋缺勤理由,昨日是回覆限期。醫管局表示,暫沒有員工回覆的數目,該局會整理罷工員工的回覆,暫未就員工提供的缺勤理由及日後可能進行的跟進程序作任何結論。發起罷工的醫管局員工陣線(陣線)早前向會員提供回覆範本後,聲稱至今已收集超過五千名會員回覆,授權該會處理一切罷工相關事宜。

轉載~斥上級要求申大假作原因陣線表示早前收到會員求 ...
渠地黑醫護 謀殺病人,
以謀殺罪起訴帶頭既人,
吊銷牌照

引用:
原帖由 BYCC123 於 2020-10-24 21:11 發表

渠地黑醫護 謀殺病人,
以謀殺罪起訴帶頭既人,
吊銷牌照
後果自負。

其實呢班都沒有心留在香港,大部分都可能申請緊移民。
若需要紀律處分,該做就做,對當時留下的醫護才公平。

香港一向開放廣納人才,是醫委會搞保護主義排擠海外醫生,
有需要可以像97前,開放接納外國以及中國的醫生,對香港提升醫護水平,
絕對是好事!

留record

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]