• 瀏覽: 1,634
  • 回覆: 26
【明報專訊】由香港大學校長張翔領導的遴選委員會,推薦兩名清華大學學者申作軍及宮鵬擔任副校長,分別主管研究及學術發展;3名港大校務委員會成員向本報證實,校委會下周二將討論並表決,如獲通過,兩人最快明年1月上任,任期5年。清華大學網頁曾顯示,申是清華大學工業工程系主任及黨委委員,黨委資料昨已刪走;港大消息則稱申並非黨委。翻查資料,申全職於加州大學柏克萊分校土木及環境工程學系任教,以及任職清華、柏克萊合辦深圳學院的環境科學與新能源技術研究中心主任。

學生的任務只係讀書,唔係搞政治.....
班學生會入去搞事就真係有黑暴既"政治任務"響身啦......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20201024/s00001/1603477024367/清華兩學者候選港大副校-一曾列黨委-港大消息稱非黨委-學生校友憂帶「政治任務」

咁憂慮嘅話,可以退學專心搞你嘅政治

引用:
原帖由 Bakadono 於 2020-10-24 04:51 AM 發表
咁憂慮嘅話,可以退學專心搞你嘅政治
班學生會主席個個都諗住畢業後去選區議員,跟住選埋立法會......

年年都有8大學生會主席出黎,區佬D位點夠班笨土爭?

塵文敏好L酸,想做副校好L耐?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-24 05:03 AM 發表

班學生會主席個個都諗住畢業後去選區議員,跟住選埋立法會......

年年都有8大學生會主席出黎,區佬D位點夠班笨土爭?
諗住一條龍咁話,諗得好理想囉

我夠諗住中六合彩唔使做囉

對港大嘅未來有返信心

退學囉垃圾

港大最後還是逃不過變成黨大

引用:
原帖由 Bakadono 於 2020-10-24 05:23 AM 發表

諗住一條龍咁話,諗得好理想囉

我夠諗住中六合彩唔使做囉
班友擺明想一條龍,所以才會響大學越搞越激去博出位.....
佢地見到暉暉,康康無料到都可以做區佬逗三皮,好過去打其他工啦.....

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2020-10-24 06:54 AM 發表
港大最後還是逃不過變成黨大
咁咪唔好讀囉.....
老實講,做黨大好過做暴大......
前者可以向內地發展,後者?英國都唔收暴徒呀....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-24 06:55 AM 發表

班友擺明想一條龍,所以才會響大學越搞越激去博出位.....
佢地見到暉暉,康康無料到都可以做區佬逗三皮,好過去打其他工啦.....
經過今次經濟大幅下滑,佢地無咁有利喇

係又如何, 驚咪冇L讀囉.

新開始,讓港大重新出發

既然學生校友咁L驚,咪拒絕政府資助,自負盈虧,到時你鍾意請邊個做都得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]