• 瀏覽: 1,745
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1

解放軍戰機近期頻頻擾台,尤其是在台灣西南空域,以及跨越海峽中線,日前更傳出美軍一架電偵機RC-135W直接掠過台北市上空。外媒「The Drive」報道,美國空軍已證實事件。但台灣空軍司令部表示,經查詢10月21日並無美軍相關軍機飛越台灣本島上空。軍方知情人士透露,當天美軍的確有進入台灣的航空識別區(ADIZ),但未進入台北上空。

軍事Facebook專頁「新‧二七部隊 軍事雜談」留言道:「前天公佈的美軍一架RC-135W電偵機飛過台北上空,雖然(台灣)國防部否認,但是美國空軍發佈消息說確有其事,美國太平洋空軍司令部證實有飛越過台灣,但相關細節無法對外說明。」
綜合報道

-----------------------------
==============================================

嘩!美國咁做,豈不是等如話台灣呢個場係佢睇嘅?我建議中共派一隊戰機飛越台北總統府,以宣示主權!

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/china/20201023/PFV5ATGG7RHUJOGMYHEINXRCTE/

送佢上路

美國咁做台畜好冇面喎,又要講大話啦。。。

呆灣又俾老尾擺上枱

台灣省失職,守土不力喎

美國話有,但台灣話無,咁有定無?台灣死人都唔會認有啦😂
美國出豉油,台灣要出雞
侵侵想中國大選前打台灣,幫佢連任,台灣咁怕死梗係唔同你玩,過左紅線會死人架🤭

支那開打未呀??

口交部淨係識堅決反對 強烈譴責有咩用呀

人地美國當你唱歌狗吠..

拿拿臨出動連印度都打唔贏既廢解啦 

引用:
原帖由 木兆 於 24-10-2020 01:13 發表
呆灣又俾老尾擺上枱
黃絲又贏!戰無不勝!黃將軍!
好勁!好勁!史上最強!手足加油!

台灣省係唔敢識?
定係真係偵查唔到,有架牛龜咁大既飛機隨隨便便就飛入所謂既識別區呢?

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-10-24 01:41 AM 發表

台灣省係唔敢識?
定係真係偵查唔到,有架牛龜咁大既飛機隨隨便便就飛入所謂既識別區呢?
呢啲叫做玩曖昧,睇你中共會當係真有其事,定係同台灣政府同一口徑,拎個下台階。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-24 01:48 AM 發表

呢啲叫做玩曖昧,睇你中共會當係真有其事,定係同台灣政府同一口徑,拎個下台階。
玩曖昧定係無掩雞籠就只有台灣省先知了

美國明擺台畜上檯 

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-10-24 01:36 AM 發表
支那開打未呀??

口交部淨係識堅決反對 強烈譴責有咩用呀

人地美國當你唱歌狗吠..

拿拿臨出動連印度都打唔贏既廢解啦 
美畜胯下的倭奴,也敢大言不慚  !

鍵盤翻頁
左右