• 瀏覽: 49,669
  • 回覆: 350
  • 追帖: 2
+18
貨van 唔平架 on9泊車仔

引用:
原帖由 grandsing 於 2020-10-24 12:12 AM 發表
條友片面之詞, 仲要係喺連登post正常人有限啦😏
留意佢仲講“..「唔通我唔係揸泊喺門口嗰部法拉利就要畀你咁樣睇小?定係我唔係你哋最鐘意嘅大陸人就好失望?」"

基本上又係黃C乜都賴內地人嘅陳腔濫調,大佬,都成年冇大陸遊客,仲關佢地乜X事?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-10-23 11:21 PM 發表
與家人到酒店享用自助餐,本為一大樂事,但遇到無禮對待會興致全失。有網民在討論區發文指,日前與父母到尖沙嘴酒店Hotel Icon享用自助餐,當駕駛

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201023/396337948309590016649107.jpeg/Hcv4ZmRsqEBTWBgyMf-UthWhlPItt6AXye02-sntNvo

...
狗眼看人低

理工大學酒店來

引用:
原帖由 06VV 於 2020-10-24 05:19 AM 發表

酒店 泊車staff 跟本無貨車牌 , 下次揸來都係一樣,無人識泊
貨Van 是2號牌,考2號是送埋1號牌(私家車),所以好多人是直接考2號牌。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-10-23 11:21 PM 發表
與家人到酒店享用自助餐,本為一大樂事,但遇到無禮對待會興致全失。有網民在討論區發文指,日前與父母到尖沙嘴酒店Hotel Icon享用自助餐,當駕駛

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201023/396337948309590016649107.jpeg/Hcv4ZmRsqEBTWBgyMf-UthWhlPItt6AXye02-sntNvo

...
而家Hi Ace仲貴過好多私家車,我唔明有咩問題

Range Rover,Land Rover都有貨車牌,無聽過被拒絕。

大家是手足,何必呢?又不是核爆

引用:
原帖由 黃昏的自信 於 2020-10-24 06:56 AM 發表

而家Hi Ace仲貴過好多私家車,我唔明有咩問題
分燕梳都唔同喇

泊車的員工冇貨車駕駛執照問題啫,太敏感啦

泥頭車有無代泊呢?

下次揸架雞頭,貓仔或者剷車去啦再唔係田螺都得喎架

開部benz拖頭車來,都幾百萬,開benz中價貨van都40-50萬啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-10-24 12:03 AM 發表
呀媽無教先敬X衣後敬人咩 去飲只著條泳褲去囉
我都覺得係,個貨van佬又係嘅,真係會影響到人架嘛,人地揸靚車都會投訴點解俾架貨van泊人黎架嘛,好心啦,食大排檔好過啦

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-10-24 01:01 AM 發表
貨VAN要有貨車牌先揸得,唔係個個有,無點同佢泊車?
咁又啱喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]