• 瀏覽: 21,980
  • 回覆: 288
堂堂正正把門關,
鬼鬼祟祟歡迎來。

唔通要陳同佳偷渡去臺灣?再拖落去,陳同佳直接去大陸投案算了。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-10-23 09:33 PM 發表
返去戴綠帽啦
同亞冮互相笠交流?

呢個塗狗又講唔出商討 d 乜

引用:
原帖由 ifung5 於 2020-10-23 10:36 PM 發表
等於綠帽逃話已經戴咗頂綠帽,仲要同的士佬講戴得好舒服,好似説不過去喎
可能曾經做過!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 09:29 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄滿一年,潘曉穎母親今日向傳媒透露,台灣當局已經已就案件與她聯絡,表示願意誠意地與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現時等待香港警方聯絡。民主黨立法會議員涂謹申認為,現時台方已表示願意商討,為了一名港人女子遇害案件的公義得以彰顯,港府沒理由不答應,否則是說不過去。

對於保安局指出解決事情的第一步是台方批准陳同佳入境,涂謹申認為,港府就交接安排設立此先決條件十分 ...
台方要跟他的劇本辦事

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-10-23 10:52 PM 發表
我睇咁耐, 完全唔知台灣想點.

不如上大陸認罪唔駛審, 體現中國系台灣正式主權國.
台灣真正想講既仍然未講出口,只係一直都引誘特區政府同佢開會

樓上有師兄提過,台灣真正目的:1.證明上年反修例並無需要 2.承認台灣係主權國家

陳同佳申請入台證,台灣批左,然後陳同佳坐飛機去台灣,入境然後台方拉人,就係咁簡單,港方响冇引渡條例下有乜角色?逃生你律師牌呃返嚟㗎?

真係多L魚,香港冇權扣留陳同佳,陳同佳有權自由出境,只要台灣批出入台證,喺陳同佳入境時拉佢,就係咁簡單,都唔明仲要商乜L嘢討

塗生,,你係咪帶綠帽帶到傻西左

一百幾十年來,漢奸點解都係有咁多?

係咪如果要傾要求你先除咗條褲都要做,人哋表示同你傾你唔除真係說不過去。

其實鬼島呆灣用乜理由拒絕神童佳唔批入呆證俾佢?(真心想知理由)

6帽皇如同台灣發言人

Ha, 綠帽王的logic, 咱們識條鐵咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]