• 瀏覽: 21,879
  • 回覆: 288
條黑氣神係咪律師黎
有乜法例要港府捉移式比外地

逃生做乜咁耐唔出來呀!
做幕後悶呀?

戲做完要出場了:但都是癈人一個

商你老母咩?唔通塗緊申覺得台灣批個入台證都要同香港政府商量?你咁樣矮化台灣,第時著草人哋唔俾你入境點算?

講咗成年,都係台想提升自己至國家級地位及證明去年修例冇必要!你話?有咩好商討?!蔡都痴線!!隻逃狗仲痴線,當香港人傻架??!

越商討就越傾唔埋欄,唔好簡單複雜化,容許陳上機赴台便可解決,佢到咗台灣,你咪當通緝犯拉佢囉,唔需要入台證啦,屌

商討?
消費死人就真啦!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 09:29 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄滿一年,潘曉穎母親今日向傳媒透露,台灣當局已經已就案件與她聯絡,表示願意誠意地與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現時等待香港警方聯絡。民主黨立法會議員涂謹申認為,現時台方已表示願意商討,為了一名港人女子遇害案件的公義得以彰顯,港府沒理由不答應,否則是說不過去。

對於保安局指出解決事情的第一步是台方批准陳同佳入境,涂謹申認為,港府就交接安排設立此先決條件十分 ...
陳同佳左香港是自由身,香港政府可以做什麼、有什麼好商討?

漢奸喺香港特別多...

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 09:34 PM 發表
陳同佳肯去台灣自首,但台灣又不給他簽證,什麼玩法?
短香港承認台灣有主權國

我睇咁耐, 完全唔知台灣想點.

不如上大陸認罪唔駛審, 體現中國系台灣正式主權國.

反應派一向立場,聯外反政府,正垃圾!

真係商咩撚嘢討? 
大粒默係呆灣犯謀殺罪關香港咩撚嘢事?,香港係可以捉佢一早就捉9咗佢啦

你呆灣咪唔好撚俾佢自首囉,可以俾到世上只要係正常d既人,都會睇到你呆灣為咗玩政治有幾撚無恥

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2020-10-23 09:40 PM 發表
商你老母 ! 台灣用咩身份用咩條約同香港商討呀 ? 而家咁多香港逃犯係台灣,台灣有無交過比香港呀 ?
商討交接疑犯?我們出同佳,呆灣出福佳

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 09:29 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄滿一年,潘曉穎母親今日向傳媒透露,台灣當局已經已就案件與她聯絡,表示願意誠意地與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現時等待香港警方聯絡。民主黨立法會議員涂謹申認為,現時台方已表示願意商討,為了一名港人女子遇害案件的公義得以彰顯,港府沒理由不答應,否則是說不過去。

對於保安局指出解決事情的第一步是台方批准陳同佳入境,涂謹申認為,港府就交接安排設立此先決條件十分 ...
今早我都有聽, 條涂謹申都發神經, 不停話台方冇問題, 只係特區政府唔願意同台方傾.
當主持問佢點知台方開出咩條件, 佢又話唔知台方點啦, 不過只要特區政府主動問人有咩要求, 照做就可以.
我以前真係唔太憎涂謹申, 雖係泛民但總算係講吓道理, 但近幾年都上埋腦, 不停明插暗踩政府同大陸, 歪理連篇...
點解要特區政府俾台灣牽住走? 盲嘅都睇到台灣係要借呢件事, 話俾人聽逃犯條例係錯, 係多餘, 冇都得, 你不可能俾佢助攻得逞, 今日條女個老母仲話台灣主動聯絡佢, 一係個老母老作, 唔係就係台灣擺明玩野, 你點解唔直接搵特區政府而搵個老母? 搵佢老母同特區政府 deal? 咁即係點?
佢老母一年之後, 成身包都實, 冇人知佢身份, 出黎話三話四, 日日都話政府點點點, 今日你仲話台灣政府聯絡你, 係咁著緊嘅, 點解你唔上台灣講清楚呢? 14日咪14日囉, 你究竟真實用意何在, 路人皆見.

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 10:05 PM 發表
我敢肯定台灣100%不會給陳同佳簽證
其實冇所謂喎,出通輯令嗰個冇面啫。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]