• 瀏覽: 19,824
  • 回覆: 288
條貓尾唔只2邊扯, 遲下再加埋美國和西方插嘴, 可能有5邊互扯。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 09:29 PM 發表

台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄滿一年,潘曉穎母親今日向傳媒透露,台灣當局已經已就案件與她聯絡,表示願意誠意地與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現時等待香港警方聯絡。民主黨立法會議員涂謹申認為,現時台方已表示願意商討,為了一名港人女子遇害案件的公義得以彰顯,港府沒理由不答應,否則是說不過去。

對於保安局指出解決事情的第一步是台方批准陳同佳入境,涂謹申認為,港府就交接安排設立此先決條件十分 ...
台灣把口話商討其實要香港跟佢條件玩

回覆 引用 TOP

台灣批入台證,香港警察陪佳佳一齊坐飛機,去到台警拉人,就係咁簡單,有咩好傾?

順便問埋個5件,無名無姓,情況點樣

引用:
原帖由 三碌木 於 2020-10-23 10:01 PM 發表

台灣批入台證,香港警察陪佳佳一齊坐飛機,去到台警拉人,就係咁簡單,有咩好傾?
你諗得太簡單啦!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
我敢肯定台灣100%不會給陳同佳簽證

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-23 10:05 PM 發表

你諗得太簡單啦!!
會有幾咁不簡單?

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-10-23 09:29 PM 發表

台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄滿一年,潘曉穎母親今日向傳媒透露,台灣當局已經已就案件與她聯絡,表示願意誠意地與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現時等待香港警方聯絡。民主黨立法會議員涂謹申認為,現時台方已表示願意商討,為了一名港人女子遇害案件的公義得以彰顯,港府沒理由不答應,否則是說不過去。

對於保安局指出解決事情的第一步是台方批准陳同佳入境,涂謹申認為,港府就交接安排設立此先決條件十分 ...
擺明就係台獨L的陷阱。
直接批入台證,
但陳同佳唔肯去都無辦法。

陳在香港唔係犯人,香港政府點可能移交!佢嘅自由香港政府唔需要尊重嗎?😷台灣只要批入境就可解決,點解唔做?😖塗條L樣點做律師耳猿?😳

回覆 引用 TOP

商討 有乜野要商討
台灣俾人過去自首 咁就無問題
就係咁簡單

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jlam829 於 2020-10-23 09:58 PM 發表

條貓尾唔只2邊扯, 遲下再加埋美國和西方插嘴, 可能有5邊互扯。
坐低傾?根本係天仙局,坐低就乃野

台灣一直都引誘特區政府同佢地開會傾,特區一應承,就墮入陷阱

引用:
原帖由 三碌木 於 2020-10-23 10:01 PM 發表

不用香港警察陪上機, 只要台灣刑偵在台灣航空公司的飛機上, 等陳同佳在香港一登機就可接收或拘捕佢, 因為他們航機是管轄區的延伸

回覆 引用 TOP

商乜L野討呀?佳仔喺香港無犯法,用咩罪名拉佢再交俾呆灣佬?唯一係佢自己過去,仆街6委會又唔俾佳仔自己去,攪條鐵咩!

回覆 引用 TOP

商你老味

在線時間 Monday to Friday : am:11:30-pm:5:30
無乜野唔好搵我,有野都唔好搵我
3Q

回覆 引用 TOP

涂謹申做了台灣的代表人, 身為律師, 熟知香港法律, 而台灣一而再, 再而三不尊重香港法律, 涂謹申一句捍衛香港法律的話都冇講過

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]