• 瀏覽: 90,226
  • 回覆: 59
  • 追帖: 4
+19
引用:
原帖由 golfboy 於 2020-10-26 11:58 發表

冇乜損失
公平地講,口稱愛國但又持外國護照,以打著愛國口號揾著數,係藍定黃?
黃C點可打著愛國口號揾著點呀?用下腦la!
你肯歸附朝庭,阿爺吾會虧待你,話知你持英美澳護照,所以識時務者為俊傑,但歷史話俾大家聽,第日第一時間賣國求榮就係衣一班人
公平講,市民反中國又淘寶,議員反中國又宣誓效宗,咁係藍定黃??

無論咩色,去到外國都要畀人歧視,你歸附佢地都係無優待,將來撈唔掂返黎抱中國大腿就係呢一班人

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-26 19:19 發表

代價太大,搞垮成個香港。
代價好細啫,暴徒搞得冧香港咩??發夢吧。

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-25 20:55 發表

有些藍絲可能唔底得BNO 嘅人有權去英國定居,

有些有BNO 的藍絲想去又怕被排擠,
所以在網上唱,政府就怕如果多人走冇面子。
黃絲自以為高人一等嘅性格,去到英國就唔怕排擠,可能惡過主人婆,排擠返人轉頭,中國一直都話來去自如,怕咩你走,走左仲好,咪搞亂香港

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-26 21:03 發表

已冧了。
你就冧,好多行業都好好景的。
大把錢入緊香港,螞蟻又唔知超幾多倍喇。

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-26 21:18 發表

流動資金按個制走人,法治及實體經濟已冧。
法治冧??🤣🤣🤣🤣
唔係口up嘅,睇下法治,自由度嘅世界排名啦。
不過,真係認為法治冧嘅真係唔好再留响度喇。
咁嘅莫須有連自己都呃唔到啦

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-26 21:40 發表

世界排名由2018年第8位,
跌至2019年第13位,
2020年跌至第16位,
三年跌一倍不是冧了?
法治指數排名連續五年排十六。冧乜??

都係嗰句啦,認為香港法治冧嘅,為乜留响度??身體是誠實的

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-26 22:32 發表

(法治指數排名連續五年排十六。)你的理解能力確高啊
正常吧,可能對於文盲黎講係高嘅

附件

Screenshot_20201026_224357_com.android.chrome.png(311.11 KB)

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-27 08:17 發表

以為自己真係高?反話贊你者,你以偏概全,(五年第16位)
世界排名由前五名下跌至16名跌了倍幾,如果你炒股輸死你啦,
2018年第8位,
級級向下,明年可50不入。
點睇到係之前前五名??
話你文盲果然係無錯。

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-27 10:21 發表

2018年第8位,
急遠下跌你唔講,用連續五世界排名16位來悟道別人,
明明這幾年法不斷倒退,而且會繼續倒退,即法治已冧。
從來都係十六位,真係唔知你响邊度睇到2018排第8。

就當佢真係倒退,排名仍高於美國,即係美國法治一直都冧??

附件

Screenshot_20201027_103859_com.android.chrome.png(61.58 KB)

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-27 11:52 發表

可能唔人喜歡睇吳同野引述:
香港除了民主指數持續下跌之外(詳見另文),根據全球獨立非牟利組織“世界正義工程”(World Justice Project)31日所發布的2017年全球法治指數顯示,香港的刑事司法排名,由前年的第6位急跌至第16,下跌10位。中國則全球排名第75,比前年第80上升5位。
廣告在整體得分而言,香港在全球113個國家及地區中排名第16位,與前年排名相同,但是政府權 ...
你真係唔怕笑死人,龍門搬去2017年刑事司法排名??
好,就同你玩玩,2019排15,2020排14,向上冧🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-27 12:56 發表

2019排15,2020排14,向上冧,資料我睇唔到,就算係真的,同股票的死貓彈一樣,長遠下跌型態不變。
所以咪話你係文盲囉,咁都睇唔到。
🤣🤣🤣🤣跌就沽貨走啦,等咩??

引用:
原帖由 fjkwok123 於 2020-10-28 15:06 發表
屌考慮條柒咩直接取消啦,成日聲大大無貨賣
你呢句形容曱甴會貼切好多

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-10-29 14:00 發表

只有冇資格嬲到甩J
🤭🤭🤭好多暴徒連出境資格都無

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-10-30 03:19 發表
成半年, 仲未諗掂點樣不承認?!
慢慢黎啦,最緊要係執行國安法先🤭🤭🤭🤭

引用:
原帖由 GP2009 於 2020-11-2 18:03 發表

同一思維,腦殘藍絲唔好用iPhone覆話支持華為啦
即係認同腦殘黃屍應該放棄港人身份🤭🤭🤭🤭🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]