• 瀏覽: 89,886
  • 回覆: 1,406
  • 追帖: 4
+19
引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2020-10-27 10:41 AM 發表

從來都係十六位,真係唔知你响邊度睇到2018排第8。

就當佢真係倒退,排名仍高於美國,即係美國法治一直都冧??
可能唔人喜歡睇吳同野引述:
香港除了民主指數持續下跌之外(詳見另文),根據全球獨立非牟利組織“世界正義工程”(World Justice Project)31日所發布的2017年全球法治指數顯示,香港的刑事司法排名,由前年的第6位急跌至第16,下跌10位。中國則全球排名第75,比前年第80上升5位。
廣告在整體得分而言,香港在全球113個國家及地區中排名第16位,與前年排名相同,但是政府權力限制、消除貪污、基本權利及刑事司法的評審因素排名下跌。
法治指數根據去年來自全球113個國家及地區、超過11萬戶居民和3000名專家訪問的數據,再透過8項因素審視評估相關國家及地區實踐法治的情況,包括政府權力限制、消除貪污、政府開放度、基本權利、秩序與治安、監管執法、民事司法及刑事司法。
至於全球法治指數排名首3位,依次為丹麥、挪威及芬蘭,排行榜末為委內瑞拉。

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-27 11:52 發表

可能唔人喜歡睇吳同野引述:
香港除了民主指數持續下跌之外(詳見另文),根據全球獨立非牟利組織“世界正義工程”(World Justice Project)31日所發布的2017年全球法治指數顯示,香港的刑事司法排名,由前年的第6位急跌至第16,下跌10位。中國則全球排名第75,比前年第80上升5位。
廣告在整體得分而言,香港在全球113個國家及地區中排名第16位,與前年排名相同,但是政府權 ...
你真係唔怕笑死人,龍門搬去2017年刑事司法排名??
好,就同你玩玩,2019排15,2020排14,向上冧🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2020-10-27 12:29 PM 發表

你真係唔怕笑死人,龍門搬去2017年刑事司法排名??
好,就同你玩玩,2019排15,2020排14,向上冧🤣🤣🤣🤣🤣
2019排15,2020排14,向上冧,資料我睇唔到,就算係真的,同股票的死貓彈一樣,長遠下跌型態不變。

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-27 12:56 發表

2019排15,2020排14,向上冧,資料我睇唔到,就算係真的,同股票的死貓彈一樣,長遠下跌型態不變。
所以咪話你係文盲囉,咁都睇唔到。
🤣🤣🤣🤣跌就沽貨走啦,等咩??

引用:
原帖由 Mahdavikia 於 2020-10-27 01:33 PM 發表

所以咪話你係文盲囉,咁都睇唔到。
🤣🤣🤣🤣跌就沽貨走啦,等咩??
即係移民?

引用:
原帖由 跛喬峰 於 2020-10-23 19:53 發表

去英國做蝗蟲...仲要日日睇啲鬼佬面色做人...就算係俾鬼佬同黑鬼欺負都要逆來順受....!
啲黃蟲曱甴就係咁犯賤...身在福中不知福...佢地係要離開左香港...至會真正咁體會到香港係一個福地....!
咁就真係祝佢地一路好走...唔好再返來了...

打手們每日只係渴求呃一班比佢哋自己更柒嘅人
就算每日幫阿爺吹爆, condom still condom~

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-27 10:15 PM 發表
英國並沒有直接給予BNO持有人居英權,而是只是開放5年的「移民計劃」,開了一種移民的捷徑而已;英國的入境或移民政策,當然全屬英國內政,又怎麼變成對中國的「責任」了?英國喜歡給予甚麼人移民,關中國甚麼事?難道中國政府對自己如此沒有信心,害怕香港人大舉出逃嗎?中國形勢如此好,為何不作出反制?例如開放「中國國民(海外)護照」,讓全英國人符合移居中國的資格,令英國人「大舉出逃」才是啊!
你條儍仔!如果無BNO又得唔得!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-10-27 10:15 PM 發表
英國並沒有直接給予BNO持有人居英權,而是只是開放5年的「移民計劃」,開了一種移民的捷徑而已;英國的入境或移民政策,當然全屬英國內政,又怎麼變成對中國的「責任」了?英國喜歡給予甚麼人移民,關中國甚麼事?難道中國政府對自己如此沒有信心,害怕香港人大舉出逃嗎?中國形勢如此好,為何不作出反制?例如開放「中國國民(海外)護照」,讓全英國人符合移居中國的資格,令英國人「大舉出逃」才是啊!
生果仔,你沒完沒了的重貼這段讀白是沒有意思的。。。
中央取消承認BNO,而英國認咪好囉!
咁你哋反中亂港份子又喜歡做鬼畜奴嘅,係可以隨便走唄!
中央依家就係廢時你哋走咗又返嚟,三心兩意,依家咪比機會你哋一條心去囉!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-10-23 04:54 PM 發表
慢慢玩,放心。今次用BNO走嘅,可能失港人新份啦!
阿爺遲D可能會修正香港永久居民身份.
離港(中國除外) N年或已經移民N年既人, 返港要重新申請確認永久居民身份.
最少要住返7年先啦...

點講 "永久居民身份" 但你唔係永久喺度住....收返好正常丫...
你死左喺外地...你個永久死人身份無人UPDATE 架嘛...

引用:
毒果轉貼員感大反應

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-28 01:41 PM 發表

生果仔,你沒完沒了的重貼這段讀白是沒有意思的。。。
中央取消承認BNO,而英國認咪好囉!
咁你哋反中亂港份子又喜歡做鬼畜奴嘅,係可以隨便走唄!
中央依家就係廢時你哋走咗又返嚟,三心兩意,依家咪比機會你哋一條心去囉!
幫佢地意志更堅定, 斷左佢地後悔既可能.

屌考慮條柒咩直接取消啦,成日聲大大無貨賣

引用:
原帖由 fjkwok123 於 2020-10-28 15:06 發表
屌考慮條柒咩直接取消啦,成日聲大大無貨賣
你呢句形容曱甴會貼切好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]