• 瀏覽: 90,113
  • 回覆: 1,406
  • 追帖: 4
+19
引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2020-10-24 08:54 PM 發表

其實香港應該取消雙國藉
好!但建制班愛國人士好大獲!
等睇阿爺出手

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-10-25 03:48 PM 發表

中國最怕你英國唔咁樣玩, 等你個頭洗濕咗, 在適當時間就叫外交部發言人講幾句又唔承認為有效旅遊證件, 唔知印刷成本貴定講幾句話貴呢?
申請人出之麻, 政府唔會蝕架喎. 英國佬話我又有錢執.

印制一本有限錢啫, 但申請一本就成千蚊, 100萬人申請, 都收10億啦.  以香港人既唔好執輸心態, 有冇用都申請左先啦. 隨時幾百萬人申請. 真係執到笑

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-26 12:09 AM 發表

哈哈,頭腦簡單?
真多謝,國家就係睇大局,才不承認BNO。。。
另,乜你覺得做鬼畜奴係好光彩嘅事咩?
國家幾時不承認BNO?
係外交部發言人講過有關問題吧,
香討打水炮的人就多,
我幾時講過覺得做鬼畜奴係好光彩嘅事?
我話每人有自己的理想,
國家的財富及發展的技術很多是那些歷代做(鬼畜奴)帶回來的。

引用:
原帖由 golfboy 於 2020-10-26 08:18 AM 發表

等睇阿爺出手
冇錯,可能香港最多雙重國籍的係這班人。

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2020-10-25 11:16 PM 發表

廢噏一大輪,政府做過什麼阻止任何人去英國呀?
香討很多僞香港人日日在分化香港人。

今次英佬出BNO Visa玩嘢係只要係97前取得BNO資格既人都攞得,即係無BNO護照但合資格用特區護照申請都得。所以中央一定會出手做嘢取消呢班人既中國國籍(中國國籍權係中央到)!無咗中國國籍只要佢哋離港連續超過36個月入境處就可以用現有入境條例取消佢地既永久居民資格!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-26 12:09 AM 發表

哈哈,頭腦簡單?
真多謝,國家就係睇大局,才不承認BNO。。。
另,乜你覺得做鬼畜奴係好光彩嘅事咩?
我淨係知道大陸搞死香港, 大陸正仆街囉

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-10-26 08:34 AM 發表

冇錯,可能香港最多雙重國籍的係這班人。
最攪笑就係721班鄉下白衣人原來好多係英國人

如果移民,就應該取消中國國藉同香港身份

引用:
原帖由 golfboy 於 2020-10-26 08:18 發表

等睇阿爺出手
咁黃屍大唔大獲??

引用:
原帖由 louie186 於 2020-10-26 08:58 發表

我淨係知道大陸搞死香港, 大陸正仆街囉
搞死香港係無腦暴徒。

引用:
原帖由 GX225 於 2020-10-26 08:26 發表

申請人出之麻, 政府唔會蝕架喎. 英國佬話我又有錢執.

印制一本有限錢啫, 但申請一本就成千蚊, 100萬人申請, 都收10億啦.  以香港人既唔好執輸心態, 有冇用都申請左先啦. 隨時幾百萬人申請. 真係執到笑
香港人蝕到喊🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 richardli008 於 2020-10-26 08:51 發表
今次英佬出BNO Visa玩嘢係只要係97前取得BNO資格既人都攞得,即係無BNO護照但合資格用特區護照申請都得。所以中央一定會出手做嘢取消呢班人既中國國籍(中國國籍權係中央到)!無咗中國國籍只要佢哋離港連續超過36個月入境處就可以用現有入境條例取消佢地既永久居民資格!
36個月太長啦, 應該即刻。

同埋佢哋喺36個月之后仍然可以無條件入境, 只唔是永久性居民, 當係新移民

引用:
原帖由 凡間綠色的世界 於 2020-10-26 09:07 發表
如果移民,就應該取消中國國藉同香港身份
X2

移民後只能以遊客身份入香港境

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-10-25 23:22 發表
由得中國政府唔承認BNO囉,照用香港身份證出入香港境,亦都照用BNO出入英國境,吹得漲香港人咩
第時香港出入境政策會改變

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]