• 瀏覽: 83,788
  • 回覆: 1,406
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-10-23 04:54 PM 發表

慢慢玩,放心。今次用BNO走嘅,可能失港人新份啦!
希望如此, 妖邪漢奸走狗係唔可以 姑息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-10-23 04:47 PM 發表

講笑咩, 現實香港係用身份證入境的.
自然會配合取消身份證,唔使擔心

URL=http://s245.photobucket.com/user/kenny9288/media/mkfung13a_zpsukfqd393.jpg.html][/URL]

回覆 引用 TOP

等外國接收曬班香港曱甴難民先!👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 05:09 PM 發表

諗住叫糊, 點知小相公
小相公冇問題,但點知出沖埋三辣

回覆 引用 TOP

咩都係假 保留一切權利

回覆 引用 TOP

不用考慮,請中央立即採取果斷措施,宣佈除殖民地年代恥辱護照不再是有效旅遊證件外,其擁有外國護照且生活在中國香港的人,不再擁有中國香港居留權

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-23 04:42 PM 發表

中國外交部發言人趙立堅周五(23日)在例行記者會上宣布,指中國外交部將考慮不承認英國國民海外護照(BNO)作為有效旅行證

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201023/photo/bkn-20201023162214993-1023_00952_001_01b.jpg?20201023163928

哈哈,持BNO人士將(有出無入)
好好好,非常 ...
你港人入境點會要passport

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-23 04:42 PM 發表

中國外交部發言人趙立堅周五(23日)在例行記者會上宣布,指中國外交部將考慮不承認英國國民海外護照(BNO)作為有效旅行證

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20201023/photo/bkn-20201023162214993-1023_00952_001_01b.jpg?20201023163928

好好好,非常 ...
拎特區護照出境. 有乜問題

回覆 引用 TOP

係人都知出入香港只需身份證,入人地國家先用旅遊證件,人地唔講邊個知你用嘜證件,但相信唔止咁簡單,應該有其他野玩,拭目以待!

回覆 引用 TOP

人大最好修改基本法永久居民定義,成功移民者自動終止永久居民身份,封後門好過,日後如果衰左想回流,從零開始由初來港人士做起,住七年重新做香港市民。

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-10-23 05:11 PM 發表

除非香港政府話不承認用香港發出嘅BNO護照所購買嘅機票,咁就有機票都出唔到香港。。??
BNO 係英國發出嘅 旅遊証件,
唔係 中國香港 發出嘅証件!

回覆 引用 TOP

引用:

好好好,非常 ...
這一招高.....BNO沒有功能....
等於要求英國直接承認BNO持有人....
可擁有合法居英權......
否則BNO只是一個騙局......

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”
引用:
原帖由 freemind1 於 2020-10-23 04:53 PM 發表

講笑?咁你用嘜入境英國?在外國留超過半年,返香港後睇吓特區護照,唔該向入境處解釋
解釋就係入境係用id而且入境一向唔需解釋原因吧
你可留外地幾耐係你同外地簽證問題

申請特區護照才可出入境,申請時書面declare 自己有冇申請BNO visa ,申請了不獲發囉!

引用:
原帖由 theharbourside 於 2020-10-23 05:41 PM 發表

不用考慮,請中央立即採取果斷措施,宣佈除殖民地年代恥辱護照不再是有效旅遊證件外,其擁有外國護照且生活在中國香港的人,不再擁有中國香港居留權
咁班高官點算

必須重判貪曾收錢停起樓

人生就係數學,1+1=2,永遠不會有第2個答案,不能逃避或修改

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]