• 瀏覽: 6,070
  • 回覆: 92
+3
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄一年。死者潘曉穎的母親再次促請他到台灣自首,最遲今日起行,否則不會為他求情。 潘曉穎的媽媽透過中間人回覆傳媒查詢時表示,台方已經與她互相接觸,樂意與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現正等待香港警方聯絡她。 保安局重申,特區政府希望事情得以盡快解決,解決事情的第...

………………………………………………………

趴趴走老母識得趴趴走,原來有同台方互相接觸

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1556322-20201023.htm

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-10-23 04:25 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳在本港出獄一年。死者潘曉穎的母親再次促請他到台灣自首,最遲今日起行,否則不會為他求情。 潘曉穎的媽媽透過中間人回覆傳媒查詢時表示,台方已經與她互相接觸,樂意與香港警方坐下來商討刑偵移交資料及投案安排,現正等待香港警方聯絡她。 保安局重申,特區政府希望事情得以盡快解決,解決事情的第...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1556322_1_L_20201023145155.jpg
潘母信鬼島個套,咪即係叫陳同佳在香港趴趴走..唔會去鬼島自首...

引用:
原帖由 gakoduck 於 2020-10-23 04:25 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1556322_1_L_20201023145155.jpg
移交乜野? 安排乜野? 都on9既
香港警方要有權拘捕及押解, 才可以"移交"
陳是自由身,警方根本無權拘捕及押解, 如果佢去台灣自守,警方最多義務通知台灣.

什麼"刑偵移交資料", 更是9唔搭8, 陳在台灣殺人, 所有刑偵資料已在台警手上, 交乜七呀?

DKLM, 日日見到呢條臭西趴趴走, 真係想一嘢就爆佢樽.

仆你個臭街, 香港電台故意展示呢張有[青天白日]的旗, 已經違反港區國安法.

潘母真是玩大了,台灣講的商討根本不可能發生。香港點可能同一不是主權獨立的地區傾移交,傾了咪即是認台灣是主權獨立?台獨呢樣野咁算死晒你潘母全家加埋親戚朋友都無得傾呀。

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-23 04:30 PM 發表

潘母信鬼島個套,咪即係叫陳同佳在香港趴趴走..唔會去鬼島自首...
同意
如當日不是他們香港人否決了逃犯條例,
現在就可以強行指令呆蛙接收犯人

呢隻臭西展示[青天白日]旗, 已經係走火入魔完全政治化, 我強烈勸喻香港政府的官員一定唔好再接見呢隻臭西, 接信都唔好接, 因為呢隻臭西的說話係代表台灣的菜菜子政府.

其實有冇人覺得潘媽媽呢種行為
係唔想陳同佳去呆灣自首

香港有乜刑偵資料要移交台灣,人都過去自首咯,香港政府仲有何角色扮演
我係港府會從這刻開始放手不理,陳同佳想點,適隨尊便

叫個不知明老母驗左DNA先講啦。

台灣根本有心耍你,佢地最鍾意製做矛盾,從中取利

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-10-23 05:08 PM 發表

乜依家大粒墨係香港有罪架😎要乜刑偵呀😩
趴趴走老母話有就有……逃緊生話有就有……

其實所有嘢重點係"入台証",邊個發呢張証先?

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]