• 瀏覽: 1,537
  • 回覆: 10
大曱甴 應站出來
向全社會正大光明的表達
自己的真正立場
披著羊皮嘅豺狼
毒害香港小朋友

孔聖堂中學署理副校長何栢欣近日在網上,公開發表一段類似散文詩的文句,表面看似呼籲港人齊心抗疫,內容卻暗藏險惡,詩的每句第一個字連起來,是詛咒警察的言論──「黑警死全家,一個都不能少」,激起市民及各界怒火。孔聖堂中學校董會回應指,中學及其校董會一直堅守政治中立,反對暴力及任何違法行為,已成立了專責調查小組,務求查明該事件的來龍去脈,從2月24日起,何副校長將暫時停職,直至調查小組完成報告。
  然而撐暴的教協急為何栢欣狡辯,在社交網站聲稱「何老師在其社交平台所發布的帖文,並非他原創。他在轉貼時,只是贊同字面表達的意思,並無留意原來當中另有含意」。教聯會會長黃均瑜直言,「教協這番聲明好蒼白,很難服眾。若何栢欣是轉貼,那他應站出來向全社會正大光明的表達自己的真正立場。」
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/0225/419427.html

附件

Screen Shot 2020-10-23 at 12.53.31 PM.png(209.79 KB)

Screen Shot 2020-10-23 at 12.53.31 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 12:55 PM 發表
大曱甴 應站出來
向全社會正大光明的表達
自己的真正立場
披著羊皮嘅豺狼
毒害香港小朋友

孔聖堂中學署理副校長何栢欣近日在網上,公開發表一段類似散文詩的文句,表面看似呼籲港人齊心抗疫,內容卻暗藏險惡,詩的每句第一個字連起來,是詛咒警察的言論──「黑警死全家,一個都不能少」,激起市民及各界怒火。孔聖堂中學校董會回應指,中學及其校董會一直堅守政治中立,反對暴力及任何違法行為,已成立了專 ...
佢以為自己好醒 原來都係豬頭丙

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 01:07 PM 發表

佢以為自己好醒 原來都係豬頭丙
佢已經實質地 做出煽動仇警情緒 咁就範咗國安法

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 12:55 PM 發表
大曱甴 應站出來
向全社會正大光明的表達
自己的真正立場
披著羊皮嘅豺狼
毒害香港小朋友

孔聖堂中學署理副校長何栢欣近日在網上,公開發表一段類似散文詩的文句,表面看似呼籲港人齊心抗疫,內容卻暗藏險惡,詩的每句第一個字連起來,是詛咒警察的言論──「黑警死全家,一個都不能少」,激起市民及各界怒火。孔聖堂中學校董會回應指,中學及其校董會一直堅守政治中立,反對暴力及任何違法行為,已成立了專 ...
呢啲咁嘅壞腦黃教屍,
真係唔驚報應在自己家人...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-23 10:50 PM 發表

呢啲咁嘅壞腦黃教屍,
真係唔驚報應在自己家人...
通常 咒人嘅人 佢自己都當 衰

引用:
大曱甴 應站出來
向全社會正大光明的表達
自己的真正立場
披著羊皮嘅豺狼
毒害香港小朋友

藏頭露尾就真 睇真啲狐狸尾巴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-24 07:03 AM 發表

藏頭露尾就真 睇真啲狐狸尾巴
正垃圾教育界敗類!

引用:
大曱甴 應站出來
向全社會正大光明的表達
自己的真正立場
披著羊皮嘅豺狼
毒害香港小朋友

呢啲咁嘅黃教
直情好似邪教一樣

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-10-31 10:29 AM 發表

呢啲咁嘅黃教
直情好似邪教一樣
講得好....呢啲晒壞黃畜,
唔死都無用,只會遺害社會!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-1 03:55 PM 發表

講得好....呢啲晒壞黃畜,
唔死都無用,只會遺害社會!
想細佬哥入獄

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-2 02:12 PM 發表

想細佬哥入獄
原來係叫雞黨前已故區議員,
何偉途個仔,唔怪得咁變態啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]