• 瀏覽: 34,685
  • 回覆: 488
  • 追帖: 1
台灣民調98%的19-20歲青年話會為台灣打仗。而20幾30歲過班有80%幾係話唔會幫。問題來啦,台灣早幾年改制唔使強制服兵役。前者係得益者!反而當過兵既就表示唔會做爛頭兵

千祈不好走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2020-10-23 12:32 PM 發表

演習就可能有,但堅打呢?到時大部份玩失蹤都似。
扭傷腳,傷風,咳。。。。病晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-23 12:30 PM 發表

兩岸情勢緊繃,也帶動台灣立法院對於台軍後備改革的關心。台灣國防部部長嚴德發於周四(22日)在台灣立法院備詢時表示,一旦台灣總統發出動員令...........

台灣國防部長聲稱,只要蔡英文一聲令下,立即有四十五萬兵力作戰。但我恐怕只要中國大陸一聲令下開火,蔡英文連下達動員令的時間都沒有了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/539090/台國防部長-若蔡英文發出動員令-台第一時間有45萬兵力作戰
早日收回呆灣拉 呆灣甘能多動作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房橙色採購 於 2020-10-23 01:21 PM 發表

45萬,嚇死寶寶了
呀爺有450萬

回覆 引用 TOP

台灣抽籤當兵🤣🤣

https://youtu.be/VmHuuJcsXvg

引用:
原帖由 老納 於 2020-10-23 12:40 PM 發表

曱甴吹雞都200萬喇!你菜英文先得45萬,台灣真係冇鬼用!
正確係30萬,其餘係吹番嚟。

打飛機?

先停左同大陸經貿再講啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Domson 於 2020-10-23 01:25 PM 發表

台灣民調98%的19-20歲青年話會為台灣打仗。而20幾30歲過班有80%幾係話唔會幫。問題來啦,台灣早幾年改制唔使強制服兵役。前者係得益者!反而當過兵既就表示唔會做爛頭兵
可能未服過兵疫的,以為當兵同打機差唔多......

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:
原帖由 benben999 於 2020-10-23 01:14 PM 發表

台灣D兵...... ..... 演練按錯制射出左導彈, 導彈射左發現竟然係真貨, 真貨射出左打唔中目標, 打唔中目標打中左漁船, 打中左漁船卻不爆炸, 不爆炸卻打死了台灣漁夫....

呢一大串令人意外的事故, 發生的機會低過中六合彩, 卻在台灣軍隊中發生了
海軍海邊訓練,1.5米水深都浸呱後尾改為泳池訓練。d武器本來係尾國已經放到臨期,後期保養又要錢錢錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-23 12:30 PM 發表

兩岸情勢緊繃,也帶動台灣立法院對於台軍後備改革的關心。台灣國防部部長嚴德發於周四(22日)在台灣立法院備詢時表示,一旦台灣總統發出動員令...........

台灣國防部長聲稱,只要蔡英文一聲令下,立即有四十五萬兵力作戰。但我恐怕只要中國大陸一聲令下開火,蔡英文連下達動員令的時間都沒有了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/539090/台國防部長-若蔡英文發出動員令-台第一時間有45萬兵力作戰
咁少?香江起碼200萬啦

得把口 正黃🐶
🤡🤡🤡

回覆 引用 TOP

台灣騙子一定有曱甴信😂

香港傳媒己死!新聞根本是故事!

回覆 引用 TOP

引用:

新聞來源連結:
台灣講有多少兵都係洗台灣人的腦
請台灣人早點清醒
睇下美國如何打伊拉克呀
就知武統台灣,台灣人的下場

45萬兵可以硬食幾多粒東風?

賤AA生仔無屎忽﹐大家要提防周昆鈺!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老納 於 2020-10-23 12:40 PM 發表

曱甴吹雞都200萬喇!你菜英文先得45萬,台灣真係冇鬼用!
咁即時無條件收二百幻曱甴過去做炮灰啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]