• 瀏覽: 34,688
  • 回覆: 488
  • 追帖: 1
45萬?一開戰走剩4,5人我就信🤭🤭🤭

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-23 12:30 PM 發表

兩岸情勢緊繃,也帶動台灣立法院對於台軍後備改革的關心。台灣國防部部長嚴德發於周四(22日)在台灣立法院備詢時表示,一旦台灣總統發出動員令...........

台灣國防部長聲稱,只要蔡英文一聲令下,立即有四十五萬兵力作戰。但我恐怕只要中國大陸一聲令下開火,蔡英文連下達動員令的時間都沒有了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/539090/台國防部長-若蔡英文發出動員令-台第一時間有45萬兵力作戰
國防部買左45萬枝掃把未

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chichunlo 於 2020-10-23 12:33 PM 發表

動員先得45萬兵力?
鍵盤戰士45幻。國際線打倒解放軍。

如果喺三國時代,就應該係睇邊個兵多。根本個個都知打起上嚟台灣一定唔夠打。只係外國會唔會插手。

On9 中國要打台灣, 將五分一導彈發射去, 幾分鐘就滅你

回覆 引用 TOP

45萬兵力唔係問題,其中40萬以上士兵都有菜刀分配。

忠叔:借錢落老蘭,咪俾中女鎅!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老納 於 2020-10-23 12:40 PM 發表

曱甴吹雞都200萬喇!你菜英文先得45萬,台灣真係冇鬼用!
台灣吹雞只有保護傘完工報到

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 年月是流水 於 2020-10-23 12:50 PM 發表

45萬  

係咪要講句好驚
當年國共內戰,國軍總兵力500萬!中共120萬,然後民國打到退守台灣……
45萬可以做到d咩?

有冇齊草莓兵三寶,槍,地席同太陽傘先?

回覆 引用 TOP

45萬,嚇死寶寶了

講人力🤣🤣🤣咩年代呀?

未打先投降😑中國可以放心武統台灣了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2020-10-23 12:42 發表

支持大陸核武攻台!一個核彈已經搞定你45萬人
同灣灣打..唔需要用核武...

回覆 引用 TOP

蔡省長應首先立法,禁止適齡參戰男性離開台灣。

回覆 引用 TOP

九吾搭八

回覆 引用 TOP

老解登陸,呆灣即時投降

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]