• 瀏覽: 3,277
  • 回覆: 34
https://www.sznews.com/news/content/2020-10/22/content_23653833.htm

央視新聞2020年10月21日訊 今天(22日)下午,外交部發言人趙立堅主持例行記者會,就美方最新通過三項對台軍售計劃一事作出回應。

趙立堅表示,美國向台灣出售武器,嚴重違反“一個中國”原則和中美三個聯合公報,特別是“817公報”規定,嚴重干涉中國內政,嚴重損害中國主權和安全利益,向台獨分裂勢力發出嚴重錯誤信號,嚴重損害了中美關係和台海和平穩定。

趙立堅強調,中方對此堅決反對,我們敦促美方充分認清美售台武器問題的嚴重危害性,恪守“一個中國”原則和中美三個聯合公報規定,停止售台武器和美台軍事聯繫,撤銷有關對台軍售計劃,以免對中美關係和台海和平穩定造成進一步損害。中方將根據形勢發展作出正當必要反應。

外交部係對美國發出嚴重信號,連「跪台辦」都講明會對台灣民眾造成深重災難

美國宣布3筆對台軍售案  國台辦:以武拒統將給台灣民眾帶來深重災難
https://newtalk.tw/news/view/2020-10-23/483384

如何對「台灣民眾」造成「深重災難」呢?

下一步,重申「將革命進行到底」?

真係好嚴重

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-10-23 12:22 PM 發表
真係好嚴重
美國不可能退回,中國亦不想和美國開戰,所以結果一定由台偽承受

引用:
原帖由 starr 於 2020-10-23 12:14 PM 發表
https://www.sznews.com/news/content/2020-10/22/content_23653833.htm

央視新聞2020年10月21日訊 今天(22日)下午,外交部發言人趙立堅主持例行記者會,就美方最新通過三項對台軍售計劃一事作出回應。

趙立堅表示,美國向台灣出售武器,嚴重違反“一個中國”原則和中美三個聯合公報,特別是“817公報”規定,嚴重干涉中國內政 ...
證明美帝做對了

引用:
原帖由 starr 於 2020-10-23 12:25 PM 發表

美國不可能退回,中國亦不想和美國開戰,所以結果一定由台偽承受
又話武統又話留島不留人
仲唔殺等咩?
美帝乜都唔敢架嘛~唔係咩?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 06:08 PM 發表

又話武統又話留島不留人
仲唔殺等咩?
美帝乜都唔敢架嘛~唔係咩?
事實美軍借島,台灣人只係人質。

台灣人面對軍火上島會十分安心嗎?!

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-10-23 06:29 PM 發表

事實美軍借島,台灣人只係人質。
事乜鬼實人乜鬼質?
24小時搞掂
GoGoGo!

美國需要場地戰爭,台灣必定係排前面。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 06:40 PM 發表

事乜鬼實人乜鬼質?
24小時搞掂
GoGoGo!
當然唔係由你說,你角色係返防空洞。

山下有一洞,就有你份,遲到就半路送。

對台灣只好講句,天堂有路你不走地獄無門闖進來。

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-10-23 06:47 PM 發表

當然唔係由你說,你角色係返防空洞。
你地叫囂咁耐就得?
我鼓勵吓赤共就唔得?
唔係誓咗師哩咩?

聽講係2015年誓添喎~

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-23 06:55 PM 發表

你地叫囂咁耐就得?
我鼓勵吓赤共就唔得?
唔係誓咗師哩咩?

聽講係2015年誓添喎~
台灣只係美國定既戰場(原因係咁心被利用),目的唔在乎台灣人的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]