• 瀏覽: 2,246
  • 回覆: 18
+3
愚蠢嘅香港曱甴
封咗自己嘅後路
因為陳同佳 呢單case
中港嘅犯人
酌情 移交已經中斷咗啦
泛民狗又呱呱嘈演鬧劇

涉違香港國安法的李宇軒及另外11名涉黑暴案的年輕人涉嫌非法入境,正被內地執法機關拘留。警方回覆傳媒查詢時說,被拘留人士在港涉及企圖縱火、藏有攻擊性武器、串謀有意圖傷人、勾結外國或境外勢力危害國家安全、暴動及製造或管有爆炸品等案件。其中11人被香港法庭頒令不准離港,有三人為通緝人士。警方表示,已通知被拘留人士在香港的家人,並提供向特區政府求助的途徑。警方亦正與內地執法部門保持聯繫,以取得案件的最新進展。
  網民則持續熱議事件。有人幫12名偷渡者起了一個花名:「12瞞逃」。還有人腦補了他們當時的複雜心情。A:「我要見指揮官!」B:「問佢拎委任證啦!」C:「點解大佬不安排潛艇?」D:「內地監房有無冷氣?」
  據了解,「12瞞逃」正在深圳鹽田看守所扣查。但網上昨日流傳一段十餘人着曬防護服上庭的片段,話「12瞞逃」已經在深圳受審。鄭晴Fact check咗之後發現,這個短片是貴州省興義市人民法院在快手短視頻上發布的,講的是興義一個暴力「催債」團夥覆滅,80後夫妻「老大與十名成員法庭受審」。消息指出,按照內地法律程序12人的案件不會這麼快審理。大家如果想看庭審直播,要買定花生,遲啲先啦!
  12人中年紀最小的是一名16歲中二學生黃臨福,他涉嫌去年十月在旺角投擲汽油彈,被控企圖縱火等罪,缺席聆訊被通緝。有市民感嘆:「是誰令他走上不歸路,一生盡毀?」
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2020/0830/492103.html

附件

Screen Shot 2020-10-23 at 11.47.14 AM.png(605.27 KB)

Screen Shot 2020-10-23 at 11.47.14 AM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 11:48 AM 發表
愚蠢嘅香港曱甴
封咗自己嘅後路
因為陳同佳 呢單case
中港嘅犯人
酌情 移交已經中斷咗啦
泛民狗又呱呱嘈演鬧劇
涉違香港國安法的李宇軒及另外11名涉黑暴案的年輕人涉嫌非法入境,正被內地執法機關拘留。警方回覆傳媒查詢時說,被拘留人士在港涉及企圖縱火、藏有攻擊性武器、串謀有意圖傷人、勾結外國或境外勢力危害國家安全、暴動及製造或管有爆炸品等案件。其中11人被香港法庭頒令不准離港 ...
李家超說,政府不會讓攻擊政府及抹黑警隊的「劇本」
繼續演下去及轉移視線批評鄺俊宇鼓勵他人棄保潛逃。
鄺俊宇說李家超猜度議員發言動機,
違反《議事規則》,李家超否認,反駁鄺俊宇是「自己知」

附件

Screen Shot 2020-10-23 at 12.05.14 PM.png(782.71 KB)

Screen Shot 2020-10-23 at 12.05.14 PM.png

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 12:07 PM 發表

李家超說,政府不會讓攻擊政府及抹黑警隊的「劇本」
繼續演下去及轉移視線,批評鄺俊宇鼓勵他人棄保潛逃。
鄺俊宇說李家超猜度議員發言動機,
違反《議事規則》,李家超否認,反駁鄺俊宇是「自己知」
呢隻 貼
又要起三合一嘅痛處
今日佢又會好努力咁反擊
鄺振宇 畀李家超
鬧到狗血淋頭
大快人心

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 12:19 PM 發表

呢隻 貼
又要起三合一嘅痛處
今日佢又會好努力咁反擊
鄺振宇 畀李家超
鬧到狗血淋頭
大快人心
agree x2

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-23 12:19 PM 發表

呢隻 貼
又要起三合一嘅痛處
今日佢又會好努力咁反擊
鄺振宇 畀李家超
鬧到狗血淋頭
大快人心
擺到明係12隻通輯犯著草時自動送中,
走佬逃亡瀨野無得怨,三位一體亦收嗲,
犯民狗捩橫折曲夾硬嚟抵俾李家超寸啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-10-23 03:43 PM 發表

擺到明係12隻通輯犯著草時自動送中,
走佬逃亡瀨野無得怨,三位一體亦收嗲,
犯民狗捩橫折曲夾硬嚟抵俾李家超寸啦!
泛民狗為咗呢單嘢 一定要做出好戲 話佢有做嘢

已經買咗花生

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-23 10:56 PM 發表
已經買咗花生
睇下鄺點做Show

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-24 02:00 PM 發表

睇下鄺點做Show
yesterday road show

附件

Screen Shot 2020-10-24 at 9.06.56 PM.png(1.1 MB)

Screen Shot 2020-10-24 at 9.06.56 PM.png

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-24 09:34 PM 發表

yesterday road show
泛民狗 一開口 就叫人滾返大陸 大陸官員點同你溝通呀

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:01 AM 發表

泛民狗 一開口 就叫人滾返大陸 大陸官員點同你溝通呀
曱甴你哋今次運動玩得激 大陸官員嘅反應梗係激啦

釆你有味自吹喇

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-25 07:50 AM 發表
釆你有味自吹喇
agree x2 釆你有味

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-10-26 07:37 AM 發表

agree x2 釆你有味
泛民狗
為呢12個分裂國家罪犯
做唔到嘢 一定民望下落

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-10-26 08:52 AM 發表

泛民狗
為呢12個分裂國家罪犯
做唔到嘢 一定民望下落
呢輪啲花生加咗價

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]