• 瀏覽: 38,544
  • 回覆: 6
咦?乜原來係勝利咩?中國支援北韓侵略南韓, 但南韓依然喺度喎, 咁叫勝利?果然係習大大, 習語錄又開導咗人民

熱賣及精選
引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-10-23 11:50 AM 發表

神經病,內戰沒有侵略,你不會以為解放軍過長江,將來打台灣也是侵略吧?
係?咁點解中國分別承認北韓同南韓係兩個獨立國家?朝鮮半島出咩事都叫北韓南韓用"外交"解決? 請師兄解釋下

引用:
原帖由 藍白的天空 於 2020-10-24 11:44 AM 發表

自己屋企事自己做主吾係勝利。咁好似南韓日本呢D國家有外國軍隊駐紮,隨時有外國軍人沖出軍營強姦當地D女人先叫做勝利?
同意師兄, 無論係你老母、老婆同仔女(係呀, 仔都得架),梗係益返自己國家嘅領導同權貴啦!大勝利呀!

引用:
原帖由 藍白的天空 於 2020-10-24 12:20 PM 發表

哦,莫非C兄果D老母,老婆同個女中意招待外國軍人?
點會呢?喺中國嘅土地嘅中國平民梗係服務返中國嘅黨領導啦, 師兄對於自己老母、老婆同仔女可以服務黨領導係咪好自豪?

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2020-10-24 12:19 PM 發表

你係邊個國家㗎,你老母、老婆同仔女(係呀, 仔都得架),梗係益返自己國家嘅領導同權貴啦!??
我哋中華人民共和國吳興呢家嘢
師兄莫非係領導?唔係嘅話, 你憑咩講呢啲嘢, 一切由領導決定, 嗰位師兄嘅老母老婆同仔女只需做好準備就得, 領導自然會做最好嘅決定

引用:
原帖由 藍白的天空 於 2020-10-24 12:34 PM 發表

明白,C兄果D老母,老婆同女中意被強..........
點會呢?師兄, 其實最緊要領導鍾意, 所以就算你老母、老婆同你仔女唔鍾意, 你都要佢哋鍾意, 咁先係師兄口中嘅大勝利嘛!

引用:
原帖由 一生冇求 於 2020-10-24 01:02 PM 發表

咁你老母,老婆,同仔女,係呀你老豆及兄弟姐妹們都得架,益左邊個領導?細細聲講來聽吓。唔該
師兄抵讚!好有愛國心!你問邊位領導,肯定想將自己、自己老母、老婆同仔女獻上,但我親戚朋友都冇咁嘅福份, 但我相師兄同你全家都一定得!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]