• 瀏覽: 40,655
  • 回覆: 464
+49
引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-10-24 08:46 PM 發表

傻仔,超級大國打吾贏中國就是輸。用下腦啦。
咁美國贏曬囉

引用:
原帖由 YuckoO 於 2020-10-23 11:50 AM 發表

神經病,內戰沒有侵略,你不會以為解放軍過長江,將來打台灣也是侵略吧?
中國收復台灣它會認爲世界大戰!

引用:
原帖由 s2004m0034 於 2020-10-25 02:34 AM 發表

你咁咪有機會同老解一決高下囉
老解唔敢打

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-10-24 02:05 PM 發表

知不知聯軍死幾多人?去維基睇睇吧
女子似慘勝,其實只係平手

美軍成功從鴨綠江進攻到三八線, 仲一度攻到漢城以南

係真係要攻, 解放軍用腳, 美軍坐車, 居然都幾度比解放軍截斷退路.
打到美軍失晒魂, 因為解放軍根本唔知會係邊度冒出黎.

志願軍對美軍,交換比大致上係 1:1 到 2:1
同一支軍隊十年前打皇軍, 交換比係 5:1 到 10:1

如果計志願軍加北韓, 比聯合國軍, 聯合國軍傷亡更重, 唔計美軍基本無一個國家可以頂得住解放軍.
南韓軍隊經常都比解放軍拎黎做突破口, 其實唔好得過印度幾多.
美軍點解臨尾要停戰, 因為志願軍係最後果年, 火力同補給弱點已經消失, 再打美軍一定衰收尾, 除非佢派多一百萬人去換晒班南韓仔出黎.

引用:
原帖由 rigby 於 2020-10-25 01:17 PM 發表

大部分同意,
除了 ...
黃俄共狗什麼時候曾真正考慮過6億月收入不足1000元的低端人口的利益?

你真係有收入果時再講野啦戇鳩仔.

引用:
原帖由 rigby 於 2020-10-25 01:42 PM 發表

同意,
但黃俄共狗目的何嘗不是為自己利益?
真係幫朝鮮咩?

朝鮮戰場得解放軍一家可以唔偷唔搶唔濫殺平民.
其他全部軍隊, 包括美軍, 都曾經故意對平民下殺手

抗美援朝戰之中的上甘嶺, 戰況激烈, 中國軍個個壯志豪情, 怒驅美9, 勁!!!

http://www.mod.gov.cn/big5/educa ... content_4843738.htm

老美—早撤退,唔係朝鮮入侵就冇仁川登陸戰打到入朝鮮啦,朝鮮就唔會向蘓共救求

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]