• 瀏覽: 3,092
  • 回覆: 41
+3
昨日(22日)大圍東華三院蔡榮星小學,一名小一女生於校門外被一名陌生男子潑橙色油漆。事隔一日,今早(23日)7時許校園外有10多名老師駐守,視察學生返學情況。另外有警車及便衣探員在附近巡視,確保校園附近沒有可疑人。至早上8時許,學生陸續回到校內及開始上課,在場警員亦離去。

香港人真係變咗野獸? 連一個一年班嘅小學女生都唔放過?
髒港人真係變態同失去理性

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/539426/大圍小一女生校外被潑橙漆-多名老師門外駐守-警員校園附近巡視

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 10:27 AM 發表
昨日(22日)大圍東華三院蔡榮星小學,一名小一女生於校門外被一名陌生男子潑橙色油漆。事隔一日,今早(23日)7時許校園外有10多名老師駐守,視察學生返學情況。另外有警車及便衣探員在附近巡視,確保校園附近沒有可疑人。至早上8時許,學生陸續回到校內及開始上課,在場警員亦離去。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5533002/org/03d4d29f95e0a0f4d90ff4d40fe8e644.jpg/q7-9BPWINtr1oM9vWbme3CmZ2Xe8eppTKT-HNSk_hzU?v=w1280r16_9 ...
佢父母 唔會係 警察 吧⋯⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-10-23 10:28 AM 發表

佢父母 唔會係 警察 吧⋯⋯
可能係, 聽講教育局查緊幾單黃老屍欺凌警察子女個案, 可能d黃老屍搵人做.....
話唔定想用黃漆, 但臨急臨忙買唔到, 買左橙色, 亦可能條友色弱, 睇錯色

一年班嘅小學女生都可以係記者,可能影人大頭被報復

可能佢父母欠人債?

too many cockroaches in hong kong, support hk police to terminate cockroaches

係咪父母得罪人,禍及細路。

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-10-23 10:41 AM 發表
可能佢父母欠人債?
可能勇武要佢做天使,佢拒絕

大耳窿追債

何能父母惹事,禍及子女

發生什麼事??

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-10-23 10:42 AM 發表
係咪父母得罪人,禍及細路。
禍必及妻兒 (無印象係邊到出處)

又係仇青人士出手

小妹妹都搞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]