• 瀏覽: 35,901
  • 回覆: 338
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:37 AM 發表

嗱, 睇下#46師兄點樣大巴刮你啦,

病毒是外地傳入美國的確不是總統錯,錯就錯在總統你統籌不力,輕視疫情,弄至一發不可收拾的地步,這個責任你係不可推卸的。反觀中國,在你看來是疫症發源地,情況應該更嚴重,但事實卻出人意料,確診宗數和死亡數字都較全球不少發達國家低,這就是領導人抗疫態度的問題了。總統是否需要躬身自省,引咎辭職,讓能者居之呢

要幾柒先會仲想用源頭去甩 ...
我係唔明點解人多中招就係源頭

梨睇清楚先衝出黎柒好唔好

當初叫美國人唔使驚,當流感就好了!
E想甩鍋?

聰明難,糊塗難,由聰明而轉入糊塗,更難。放一著,退一步,當下心安,非圖後來福報也--乾隆辛未秋九月十有九日,板橋。

回覆 引用 TOP

謊言講足一百次就會成真。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:37 AM 發表

邊個話多人中招就係源頭? 另外呢個topic都唔係討論呢樣野, 係講緊trump推卸抗疫責任喎, 你岔到大西洋似乎係你柒喎好唔好?

其實美國d病毒邊度傳來,科學界有不同說法。
就算真係中國在一月傳過去的,現在大半年了。中國恢復了唔講,也有西方國家算ok 了,例如紐西蘭(但人地抗疫成功,阿侵又酸過撚,又寸人地個總理). 現在美國死的市民係數以十萬計,而且沒改善跡象。抗疫基本上撤底失敗了,跟其他國家無關,佢要負全責。但美國就係多白痴buy 佢,但香港d白痴就當然更恐怖。

回覆 引用 TOP

肺炎嚟自美國就會搞得掂,來自中國的話就搞唔掂

回覆 引用 TOP

美X準備好打仗 🙈還選擇在大城市附近打~志在消滅你經濟!打回原形

西人有可口可乐,佢有可防可控

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:37 AM 發表

咁你點解唔同意抗疫能力同死亡人數掛鈎呢? 我等緊你高見呀? 搏懵呀?

==>."咁要幾柒先唔用死人數字同"抗疫能力"掛鉤呢?"<----係得你講啫
我估係得你會囉

特朗普幾時再殺多21萬美國人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-10-23 11:42 AM 發表

邊個話多人中招就係源頭? 另外呢個topic都唔係討論呢樣野, 係講緊trump推卸抗疫責任喎, 你岔到大西洋似乎係你柒喎好唔好?

樓主講緊乜?

邊個柒?

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-10-23 11:38 AM 發表

日日係度追究個源頭,但抗疫就做到成pet屎咁,日日咁多人中招死亡,人命來架喎!係唔係追到個源頭,死左嘅人就會返生?中招嘅人就會無晒d後遺症?

引用:
原帖由 強仔316 於 2020-10-23 11:48 AM 發表

日日係度追究個源頭,但抗疫就做到成pet屎咁,日日咁多人中招死亡,人命來架喎!係唔係追到個源頭,死左嘅人就會返生?中招嘅人就會無晒d後遺症?
跌吉可以摺埋!

發生左既野唔好提

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 10:18 AM 發表

美國人會選一個只會推御責任嘅總統?
會,因為美國人傻的,以為可以控制世界全世界都要聽美國講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:47 AM 發表

2020年美國大選的最後一場總統辯論在香港時間10月23日早上舉行,總統特朗普(Donald Trump)與民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)繼續鬥法,拜登面

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201022/396034300060897280786301.jpeg/JNnjR7Xb0hewkPxmhUjWinVsmCPGqTpT0lzHM9JcxzM?v=w1280r16_9 ...
呢條腫桶仲死撐

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

老子人間無著處,一樽來作橫山主。

回覆 引用 TOP

係囉,來自中國但人地已經唔洗帶口罩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]