• 瀏覽: 39,326
  • 回覆: 338
  • 追帖: 1
+81
柒普說自己為疫情負全責,
那美國20萬死者家屬可起訴
柒普賠償!

病毒來自中國 所以共產黨最怕病毒

中國疫情基本消失,美國疫情依然不受控,明顯是美國人自己不願意控制疫情。

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-10-24 09:48 AM 發表
柒普說自己為疫情負全責,
那美國20萬死者家屬可起訴
柒普賠償!
告到佢再一次破產

一個唔能夠保障國民係自己國家安全地生活嘅總統就已經唔合格!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:47 AM 發表
2020年美國大選的最後一場總統辯論在香港時間10月23日早上舉行,總統特朗普(Donald Trump)與民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)繼續鬥法,拜登面

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201022/396034300060897280786301.jpeg/JNnjR7Xb0hewkPxmhUjWinVsmCPGqTpT0lzHM9JcxzM?v=w1280r16_9 ...
呢個特朗普真係白痴,即使源頭唔係喺美國,係外地傳入,但你做咗啲乜去抗擊疫情呀。中國唔通就一定唔係由外來傳入咩?中國最先爆發疫情,而且係一種新形疾病,連點防疫點醫都唔知,咁中國又可以成功抗疫?呢啲咪就係中共政府嘅能力囉。
即使病毒係由外來傳入,但特朗普政府根本無能力壓制疫情,咁都唔關你事,真係世上奇聞。如果咁都唔關你事,咁要你特朗普做總統嚟做乜,咁唔通你美國經濟變差又唔關你事咩。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-10-24 01:53 PM 發表

呢個特朗普真係白痴,即使源頭唔係喺美國,係外地傳入,但你做咗啲乜去抗擊疫情呀。中國唔通就一定唔係由外來傳入咩?中國最先爆發疫情,而且係一種新形疾病,連點防疫點醫都唔知,咁中國又可以成功抗疫?呢啲咪就係中共政府嘅能力囉。
即使病毒係由外來傳入,但特朗普政府根本無能力壓制疫情,咁都唔關你事,真係世上奇聞。如果咁都唔關你事,咁要你特朗普做總統嚟做乜,咁唔通你美國經濟變差又唔關你事咩。
睇完佢最近嘅辯論會,感覺佢嘅言論所表達嘅訊息係:唔想停止經濟和社會活動,而年青人同佢自己,幾快就好返哂,怕甚麼呢?

總之,腫桶大享嘅意思,好似想表達嘅係:錢就要繼續搵,命就你哋自己賠啦!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-10-23 12:17 發表

因為中國可以將你全家鎖喺屋企,大閘用幾條鐵柱焊死,等你哋自生自滅。

美國唔得,好多人有鎗!
觀點不同, 生命同自由邊樣重要。

柒普話負全責,
咪可以追究柒普賠償,
告L到佢甩褲就啱嘞!

瘋人瘋語

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-10-23 09:47 AM 發表
2020年美國大選的最後一場總統辯論在香港時間10月23日早上舉行,總統特朗普(Donald Trump)與民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)繼續鬥法,拜登面

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201022/396034300060897280786301.jpeg/JNnjR7Xb0hewkPxmhUjWinVsmCPGqTpT0lzHM9JcxzM?v=w1280r16_9 ...
這正正是你的抗疫能力低

病毒由邊度嚟都要諗辦法處理,賴咗中國都冇解決問題㗎!

引用:
原帖由 國指 於 2020-10-23 12:38 PM 發表
支那呢班陷包散唔收皮世界都唔會有安寧
睇嚟你一定係一條識中文既鬼佬黑鬼阿差阿星嚟啦

引用:

果度有幾多條人命, 佢點負責?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]