• 瀏覽: 2,600
  • 回覆: 43
2022 9月 septiember
6Hfuji 闊別三年 強勢回歸
是要殺盡美狗嗎?

俄羅斯先交還海參崴俾中國,再求中國與佢結盟。

普京真係好有心計, 中俄同美對著幹就擺到明,
高明在拉埋德國落水, 德國就算唔出聲, 
美國都要提防德國會唔會真係入局, 點都會做D小動作試探

弱國無外交,中國加油!

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2020-10-23 08:26 AM 發表
普京真係好有心計, 中俄同美對著幹就擺到明,
高明在拉埋德國落水, 德國就算唔出聲, 
美國都要提防德國會唔會真係入局, 點都會做D小動作試探
今日係因為美國要同俄對著幹所以普京先台起中德啫,美國下屆政府如果同俄修好嘅,普京又唔係咁講架啦。

千幾年前嘅孫劉聯盟,已經係一個教材

引用:
原帖由 香江人 於 2020-10-23 08:18 AM 發表
同意,普京當中國人系傻瓜!

引用:
原帖由 香江人 於 2020-10-23 08:18 AM 發表
唔使旨意攞呢啲滿洲人嘅嘢嚟喺度挑撥矛盾。

俄佬真係野野都當中共傻仔咁拎著數

德國啲科技真係好堅.

普京肯向中國認錯,送還海參崴再同意與俄羅斯結盟。
普京要自稱兒皇帝。

仲要美國內亂/疫情/經濟一齊爆, 一於收美國皮.

引用:
原帖由 香江人 於 2020-10-23 08:41 AM 發表
普京肯向中國認錯,送還海參崴再同意與俄羅斯結盟。
普京要自稱兒皇帝。
中國共產黨立國7x年,從未有同任何國家結盟。
就算韓戰時期,中蘇都無結盟。

點解你想同俄結盟嘅

阿婆走得快,一定有古怪

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-10-23 08:35 AM 發表

今日係因為美國要同俄對著幹所以普京先台起中德啫,美國下屆政府如果同俄修好嘅,普京又唔係咁講架啦。

千幾年前嘅孫劉聯盟,已經係一個教材
最毒係, 佢話中德係超級大國, 自己就企係後面, 叫人搞呢2個先,
所以唔好以為台起你就係好事,
不過我都希望德國會同中俄聯手, 起碼籌碼多D, 落注時都有得選擇.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]